BMW: nem luxuslimuzin, hanem SUV lesz az új csúcsmodell

A BMW megerősítette, hogy a jön az eddig ismerteknél is több luxust adó autójuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW vezetőségének tagja szerint a BMW-nek nem kell egy Maybach-konkurens, azaz limuzin helyett pazar SUV-ban gondolkodnak a bajorok.


Korábban megírtuk, hogy jöhet egy az eddigieknél is drágább, über-luxus 7-es BMW. A korábbi sajtóértesülések alapján úgy tűnt, a BMW a meglévő 7-es és a Rolls-Royce Ghost közé tervez vagy egy új modellt, vagy egy minden jóval kitömött 7-est. Végül az új modellel kalkuláló forgatókönyv kapott gyári megerősítést, de az sem úgy, ahogy hinni lehetett. A bajorok ugyanis nem bolygatják meg 7-es kínálatát, a csúcs marad az M760Li xDrive. Ian Robertson, a gyár eladásokért felelős vezetője szerint nekik nincs szükségük a Mercedes-Maybach S-osztályt mímelő változatra a 7-esből.
Hirdetés

Véleménye szerint azon vásárlók, akiknek egy 7-es nem ad elég kényelmet és exkluzivitást, azok úgyis a Rolls-Royce felé kezdenek kutakodni. Némileg ellentmondva saját magának Robertson beszélt a készülő X7 luxus szabadidő-autóról is, amiből lesz a kérdéses 100 ezer dollár feletti árkategóriába tartozó változat is. Ez pedig hogy, hogy nem épp a szintén még csak pletykaként emlegetett Mercedes GLS Maybach változatával tudna versenyezni. Eszerint évtizedek után nem egy szedán, hanem egy műterepjáró lenne a BMW zászlóshajója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?