BMW vagy Volvo? Mindkettő!

Ilyen, amikor egy BMW átalakul Volvóvá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megpróbáltunk rájönni, vajon miért alakít át bárki is egy BMW M3-ast Volvóvá? Egy biztos, egy E36 M3 átszabására nem lehet jó indokot találni.

Nem csalás, nem ámítás, ez valójában egy BMW

Örök kérdés, hogy milyen motiváció bújik meg egy-egy autóátépítés mögött. Ahány ember, annyiféle válasz lehetséges. Persze most nem a szimpla tuningot értem az átalakítás alatt. Konkrétan teljes átalakulásra gondolok, amikor felismerhetetlenségig eltorzítanak egy autót. Bizonyos esetekben teljesen megérthető a motiváció. Mit lehet ugyanis tenni, ha olyan autóra vágyunk, amelyet már nem tudunk beszerezni, akár azért mert olyan drága, akár azért, mert egyszerűen nem létezik belőle használható darab? Az egyik lehetőség, hogy elengedjük a vágyat, a másik pedig, hogy megépítjük magunknak. Utóbbihoz nem árt egy donor, ezért bánnak el néha rútul bizonyos járművekkel.

Finnországban követték el ezt a „merényletet”

Egy lelkes autórajongónak a Volvo 164 kupé változatára fájt a foga. A szedánt 1968 és 1975 között gyártották, háromliteres, soros hathengeres motorokkal. Igen ám, de a kupé soha nem jutott el a gyártásig. A 162-ből csak egy prototípus létezik, amelyet a Volvo múzeumában, Göteborgban őriznek. Emberünk azonban nem esett kétségbe és szerzett egy BMW M3-ast, az E36, tehát a harmadik generációból, és elkezdett Volvót faragni belőle.

Hirdetés

A Volvo és a BMW között a kapocs a soros hathengeres motor, illetve a kupé karosszéria

Az átalakítás elég jól sikerült. Első pillantásra valószínűleg senki nem mondja meg, hogy egy BMW rejlik a lemezek alatt. Ugyanakkor, amikor kinyílik az ajtó, máris világossá válik a turpisság. A műszerfalhoz nem nyúlt a tulajdonos, egyértelműen kiderül róla, hogy BMW-vel van dolgunk. Hiába fabrikált Volvo emblémát a háromküllős kormánykerék közepébe, ha a kesztyűtartó felett az M-logó büszkén hirdeti az autó bajorságát.

Az utastérhez érve már elfogyott a fantázia?

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?