Bő egy év és nagyjából így fog kinézni a 7-es BMW

Nem hivatalos grafikán az új 7-es BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új arc, régi értékekkel. 2016-ban jön a következő 7-es BMW, de a formájáról még nem sokat tudunk. Jerry Alvarez ilyennek képzeli el.


A 7-es BMW most futó ötödik generációja már nyolc éve, 2008-ban mutatkozott be. A Bangle korszakot lezáró F01-es széria viszont nemsokára leköszön. Utódja 2016-ban mutatkozik be, hivatalos információt még nem tett közzé róla a gyár. A témában szokás szerint a legjártasabb BMW Blog híradása szerint innovatív funkciókkal is előrukkolhatnak. Mégis a legnagyobb kérdés az, hogy milyen lesz. Jerry Alvarez grafikája alapján a konzervatív elődhöz hasonlóan semmi nagy formai meglepetés nem fogja érni az új 7-es közönségét.
Hirdetés

A virtuális új 7-es megtartotta az előd alapformáját, de az újabb 3-ason és 6-oson látott elemekkel frissült. Jól állnak rajta a ledlámpák és a méretes vese formájú dupla hűtőmaszkig benyúló fényszórók is. Hogy a kerék mögötti dísz és ködlámpák körüli plasztik valóban ilyen lesz-e, arra inkább nem fogadnék. A korábbi hírek szerint hatféle benzines motorváltozat lesz, köztük két hibriddel. Az alapverzió 2,0 literes négyhengeres benzines, természetesen turbófeltöltővel és a 730i-ben 260 lóerővel. A 740i sorhatos, a 750i V8-as lesz és a 760i is megmaradna V12-esnek, ráadásul 600 lóerőre saccolt teljesítménnyel. Dízelfronton a 730d, 740d és 750d változatok és a különböző teljesítményszinteken dolgozó 3,0 literes sorhatos marad, csak az erejük nő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:05
    Permalink

    Egy másik autós portálon olvastam hogy az extralistán bőr motorborítás is lesz. Könyörgöm ez már tényleg parasztvakítás! Ki az a barom aki riska (vagy ki tudja milyen jószág) bundájával kéri a motorborítást? Mondjuk biztos lesz olyan kevésbé (hogy magyarosan idézzem egy másik itteni hír egyik kommentelőjének szavait) fillérbaszó aki megrendeli.

Vélemény, hozzászólás?