Bóját döntött a jávorszarvas-teszten a Mercedes-AMG 45 S is

Az összkerékhajtás sem mentette meg a legerősebb kompaktot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

421 lóerejével és 500 Nm forgatónyomatékával a legerősebb kompakt forró ferdehátúnak számít a Mercedes-AMG. De sem a hatalmas erő, sem az összkerékhajtás nem húzza ki a csávából, ha jön a jávorszarvas.

Ahogy korábban a BMW 2-es Gran Coupé, úgy a Mercedes-AMG A 45 S 4Matic sem tudta tökéletesen teljesíteni a KM77 jávorszarvas-tesztjét. Arról a bizonyos kikerülő manőverről van szó, amikor a kormányt félre kell rántani, majd visszakormányozni az autót egyenesbe. Joggal gondolhatnánk, hogy egy fordulékony, közvetlen kormányzású sportautó, megtámogatva az összkerékhajtással, kisujjból megoldja a kikerülő manővert. Bizonyos sebességig valóban így is van. 75 km/h tempónál sikerrel veszi az akadályokat a legsportosabb A-osztály. Azonban 77 km/h sebességgel már elhasal, bóját dönt. A tesztelők kipróbálták többféle üzemmódban is, köztük a Sport állásban az autót, de az eredmény ugyanaz maradt. 77 km/h-nál nem tudták úgy megoldani a kikerülő manővert, hogy ne boruljon fel legalább egy bója. Nézd meg te is az alábbi videóban a kísérletet!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?