Bolondos hercegi BMW M3

BMW M3 Royal Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A németek értik a tréfát, és nem félnek kesztyűt dobni a humorukról (is) híres angolok elé. A BMW egy M3-as, a Royal Edition alapján viccelődik a házasodni készülő Vilmos herceggel.


Április első napján sokszor a dupla óvatosság is kevés, hogy az ember rá ne fusson valami ostobaságra. Meg kell hagyni, a BMW ügyesen előkészítette a hírt, miszerint Anglia az ifjú pár, Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének lázában ég, és ennek tiszteletére különleges M3-as kerül a szigetországi kereskedésekbe. A Royal Edition háromféle színben, fejedelmi pirosban, menyasszonyi fehérben és birodalmi kékben lesz kapható, utasterében pedig fehér 'Windsor Dakota" bőrkárpit található. A németek remek csavarral egy kis történelmet is belevittek a dologba - utalva a Windsor-ház és a Szász-Coburg-Gotha hercegség (uralkodói ház) régi kapcsolatára -, de a legnagyobb húzás a Vilmos, azaz angolul William nevével való játék: az M jelzést fordítva mutatják az autón a sajtóképek, így az M betűből W lett, és a márka színei adják a folytatást, kiadva, hogy Will (a piros csíkba került egy törés az i miatt). Aki nem figyel, könnyen be is veszi az amúgy hivatalosnak álcázott hírt, de azért Münchenben érzik, hol a határ, mert egyrészt az autóról a müncheni "Forschungs und Narren", azaz fejlesztési és őrületi részlegre hivatkoznak, másrészt a kiadott dokumentum elnevezésébe azért belecsempészték, hogy april fool...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?