Borsot tört a Tesla a német prémiummárkák orra alá

Szárnyalnak a Tesla Model S eladásai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly több Model S fogyott, mint Mercedes-Benz S-osztály és BMW 7-es sorozat.


Korábban az Atlanti-óceán túloldalán már sikerült ez a bravúr a Teslának, ám Európában eddig még soha. A JATO Dynamics felmérése alapján 30 százalékkal emelkedtek tavaly a Tesla Model S eladásai, tehát 16 132 autójuk kelt el. A Mercedes-Benz szintén növelte S-osztály eladásait három százalékkal, viszont ez 13 359 autót jelent, míg a BMW 13 százalékos növekedéssel 11 735 7-es luxuslimuzint adott el.
Hirdetés

Az USA piacán kilenc százalékot emelkedtek tavaly a Tesla Model S eladásai, ami 28 800 autót jelent, miközben az egyik helyi rivális, a Cadillac 27 százalékkal növelte értékesítését, ám ez csak 16 275 autót jelent. A Mercedes-Benz S-osztályból viszont 16 százalékkal kevesebb fogyott, egészen pontosan 15 888 darab, az Automotive News Data Center adatai alapján. Érdekes ezt látni, hiszen őszintén szólva nem egy ligában játszik a Model S a nagy német limuzinokkal, amelyek jóval tágasabbak hátul.

Európában a Tesla Model X is egyre népszerűbb a prémium szabadidő-autók piacán, hiszen tavaly 12 000 darabot adtak el belőle, ami majdnem ugyanannyi, mint a Porsche Cayenne számai, és közel 2000 darabbal több, mint amennyit a BMW X6-ból értékesítettek. Azonban hamarosan megnehezítik a Tesla dolgát, hiszen érkeznek a villanyhajtású újdonságok az európai prémiumgyártóktól is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.02.20. at 22:40
    Permalink

    oké, hogy megírták a neten és elterjedt ez a hír, de miköze a Model S nek a nagy reprezentációs limókhoz?

    Ez egy családi nagy prémiumlimuzin, mondjuk A7 helyett érdekes alternatíva…

Vélemény, hozzászólás?