Börtönben marad az Audi feje?

Elutasították Rupert Stadler fellebbezését, az Audi vezére egyelőre nem szabadul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Júniusban letartóztatták az eddigi legmagasabb Volkswagen alkalmazottat, aki érintett volt a dízelbotrányban. Rupert Stadler ellen bizonyíték is van, hogy tudott a 11 millió autót érintő csalószoftverről.


Három év elteltével egyre súlyosabb vádak és bizonyítékok kerülnek elő a Volkswagen dízelbotrányával kapcsolatban, júniusban előzetes letartóztatásba helyezték az Audi vezérigazgatóját, Rupert Stadlert. Az bíróság birtokába került bizonyítékok alapján azzal vádolják, hogy nem csak tudott a csalószoftverről, de részt vett a bizonyítékok meghamisításában is. Fellebbezést nyújtott be, amit most elutasítottak, tudta meg az Automobilwoche.
Hirdetés

Stadlert jelenleg az augsburgi börtönben tartják fogva, az elutasítással további két hónapot még biztos marad, ám a német hírügynökségek szerint hosszabb lesz ez az idő. Posztját egyelőre Bram Schot tölti be, ám már megvan Stadler hosszú távú utódja, aki a BMW korábbi beszerzési igazgatója, Markus Duesmann. A Volkswagen csalószoftverei 11 millió legyártott és értékesített autót érintenek, Stadler továbbra is tagadja, hogy bármiféle szabálytalanságról tudomásuk lett volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?