Börtönbüntetést kaphat a buszsofőrrel verekedő taxis

Videón a belvárosban összeverekedő buszsofőr és taxisofőr!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még 2019 végén talált egymásra az a buszsofőr és taxisofőr, akiknek a nézeteltérése tettlegességig fajult. A Fővárosi Főügyészség most emelt vádat ellenük. A taxis járhat rosszabbul.

Mindkét vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Ezért a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt - olvasható a hivatalos közleményben. Ráadásul a taxi vezetőjével, szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől való eltiltást és pénzbüntetést is indítványozott, ugyanis többszörösen visszaeső az illető. A büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben csak pénzbüntetést indítványoztak a vádiratban. A lenti videón jól látszik, ahogy a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve azt. Ezután mindkét sofőr tovább haladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába, ám ekkor a buszsofőr a szembejövő forgalmi sávba hajtott és a taxi mellé állt. Kinyitotta az autóbusz ajtaját, megállt az ajtóban és szóváltásba keveredett a taxisofőrrel, aki leköpte a buszsofőrt. Válaszként érkezett a taxi vezetőoldali ajtajának megrúgása. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely össze is tört.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?