Hirdetés

Bővített Twizy-vel kaszálna egy kis cég

Az Eli Zero két teljes értékű ülést és zárt fülkét kínál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei kütyüfesztivál, a CES az autógyártók számára is egyre inkább otthonos terep. Az Eli egy új startup cég, amely Zero villanyautójával mutatkozott be.

Messziről sejthető, hogy köze van a Twizy-hez, bár ezt nem hangoztatják. Méretei viszont szinte ugyanakkorák, leszámítva a teljes értékű kabint

A 2017-es CES-en, az éves nagy elektronikai kütyüket bemutató rendezvényen mutatkozott be az Eli Zero. Egyre több autógyártó is megjelenik a CES-en, mivel az elektromos autók a kütyük világában is megállják a helyüket. Az Eli egyelőre nem volt ismert, a kis startup cég első autójával debütált, a Zero teljesen elektromos, igaz, valahonnan nagyon ismerős.

A hozzá hasonló Twizy-vel ellentétben üvegtetőt és zárható, üvegezett ajtókat kínál

Hirdetés

A cég azt állítja, teljesen egyedi fejlesztés és semmi köze a Renault Twizy-hez. Ez azért is érdekes, mert méreteit tekintve is szinte pontosan megegyezik a franciák kétülésesével, ráadásul teljesítménye sem nagyobb, sőt! Az Eli Zero 4 kWh-ás akkumulátorcsomagja 64-140 km-es hatótávot ígér, teljesítményét azonban korlátozzák 37 km/h-ban. Rendes utasfülkét kapott két egymás mellett elhelyezett, teljes értékű üléssel és akár légkondival. A Twizy nagy hiányossága, hogy nincsenek normális ajtajai, az Eli Zero viszont üvegezett, teljesen zárhatókat kap. A cég szerint nem teljes értékű városi autónak tervezték, hanem közeli távok megtételére, ezért is nevezik sajátosan NEV-nek, Neighborhood Electric Vehicle, vagyis szomszédba járós villanyautónak.

4 kWh-ás akkumulátora maximum 140 km-es hatótávot enged úgy, hogy legfeljebb 37 km/h-val haladhat. A Twizy ehhez képest 80-nal is képes menni, viszont nem zárható a fülke, és utasként elég kényelmetlen

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?