Bréking: már látható az új Toyota Hilux

Izmosodik, több mint 200 lóerős lesz a Toyota Hilux

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten debütál az új Toyota Hilux, amiről már nem csak pletykák és maszkolt fotók, hitelesnek mondott információk és enyhén maszkolt fotók is rendelkezésre állnak.

Korábbi értesülések alapján biztosra mondható, hogy a héten bemutatkozó, Fernando Alonso által is tesztelt Toyota Hilux jelentősen megnövelt teljesítménnyel folytatja pályafutását. A birtokunkba került legfrissebb információk alapján azonban olyan módosításokra is számítunk, amelyek még inkább elmossák a személyautók és a haszonjárművek közötti mezsgyét.
Hirdetés
A Toyota Hilux a világ legnépszerűbb egytonnás pickupja, az egyes piacokon azonban nem pontosan azonos variánsok kaphatók: Európában 2,4, míg a világ többi részén jellemzően 2,8 literes dízelmotorral kapható. Ennek a megkülönböztetésnek azonban hamarosan vége lehet: a Toyota immár hivatalosan is bejelentette, hogy a júniusra időzített modellfrissítéssel az öreg kontinensen is megjelenik a nagyobbik (szintén soros négyhengeres) turbódízel motor – amely egyébként megegyezik a Land Cruiserben is dolgozóval. Korábbi ausztrál lapértesülések szerint azonban a motor nem változatlan formában kerül az európai Hiluxba: az eddigi 177 lóerőhöz képest 10-15 százalékkal növelik a teljesítményét (198-205 LE), a forgatónyomaték (kézi váltóval 420, automatával 450 Nm) hasonló mértékben fog nőni. Pontosabb adatokat a modell napokban esedékes világpremierjekor tesz közzé a Toyota, ahogy az eddigi 2,4 literes motor további sorsáról is akkor tájékoztatnak majd.
Hirdetés
Legfrissebb értesüléseink szerint a biztosan 200 lóerő feletti teljesítmény a várakozások szerint nem jár együtt a hasznos teherbírás vagy a legnagyobb vontatható tömeg emelkedésével, ezt pedig a pickupok európai piacán egyre inkább érvényesülő „polgárosodási” trend indokolja. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megújuló pickup kényelmesebb, dinamikusabb, stabilabb és gazdagabban felszerelt is lesz. Bővül a multimédiás technológiák választéka. Az autó érintőképernyős navigációs rendszert kap – ám mivel terepen könnyebb a hagyományos kezelőszerveket működtetni, várhatóan legalább részben megmaradnak a hagyományos gombok és forgókapcsolók. Szinte biztos az eddiginél magasabb szintű okostelefon-integráció (Android Auto és remélhetőleg Apple CarPlay).
Hirdetés
Arról, hogy optikailag hogyan módosul a Hilux, egyelőre csak néhány részlet és torzított fotó alapján alkothatunk fogalmat.
Forrás: Smarter Media
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?