Bringásoknak kedveskedik a Honda

Belső bringatárolót dob piacra a Honda a Civic Tourerhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi Frankfurti Autószalonon már láthattuk tanulmányként a megoldást, a nagy érdeklődés miatt viszont fel is vették a Civic Tourer extralistájára.

A kerékpárosokra koncentrált mostanában a Honda, tavaly Frankfurtban már mutattak egy érdekes ötletet a bringaszállítás témájában, az Active Life Concept viszont most megvalósul. Az elgondolás az volt, hogy a hagyományosan a tetőn vagy a csomagtérajtóra szerelt konzolon szállított kerékpárok eléggé megnövelik az autó fogyasztását, és erre akartak valami megoldást találni. Mivel a Civic Tourer leginkább hatalmas csomagteréről és annak elég jól variálhatóságáról híres, a bemutatott tanulmányautó alapján elkészítették a belső tartókonzolokat és feldobták a Tourer extralistájára.
Hirdetés
Az ötlet és a megvalósítás is egyszerű, de hatékony, bár eléggé korlátozza a Civic belterét. A csomagtér padlójának legalsó szintjén helyeztek el egy sínt, arra pedig összesen négy konzolt szerelhetünk. Egy-egy, az első villák rögzítésére, a másik kettő pedig a kiszerelt első kerekeké. A két kerékpár ugyanis csak így fér be, az eléggé elterjedt gyorszáras megoldásnak köszönhetően viszont ez nem is túl kényelmetlen megoldás. A bringák hátsó felét pedig a lehajtott hátsó ülések támlájához szíjazhatjuk. Így a sofőrnek és egy utasnak marad hely, meg némi poggyásznak, egy bringa szállítása esetén viszont az osztott hátsó ülések egyikét használhatja plusz egy utas is. Nem légből kapott ötlet alapján készült a szett, a Honda az olaszországi Giro d’Italia kerékpárverseny hivatalos szponzora, és a kísérő autókat is ők biztosítják, a megoldás ott is jól jön.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?