Brit Formula Renault-bajnokság

Kiss Pál Tamás már 19 ponttal vezet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az idei legrosszabb hétvégéjét fogta ki Kiss Pál Tamás a Brit Formula Renault-bajnokságban, mégis egy ponttal növelni tudta előnyét a bajnokság élén.

Leginkább kettős győzelmet vártunk Kiss Pál Tamástól a Brit Formula Renault-bajnokság nyolcadik és kilencedik futamán, hiszen a crofti pálya az egyik kedvence.
Ehhez képest idei leggyengébb hétvégéjét hozta egy negyedik és egy hatodik helyezéssel, ami mögött sokkal több munka volt, mint akármelyik korábbi győzelme mögött.
Croft nem éppen a legsűrűbben használt brit versenypálya, amin a pár héttel ezelőtti FR-teszt óta nem rendeztek versenyt, így nagyon porossá vált az aszfaltcsík és az időjárás is sokkal hidegebb volt, mint a teszten. Ez a két aprónak mondható körülmény alaposan felborított mindent.
„A teszt nagyon jól sikerült Croftban, viszont a hétvégén folyamatosan a tapadással küzdöttem, de nem csak én, hanem az egész élmezőny is” – mesélte Tomi.

„A hidegebb időjárásnak és a poros pályának köszönhetően a teszten jól működő beállításunk teljeséggel használhatatlan volt, és folyamatosan le akart esni az autó az útról. Sajnos az állandó mérnököm, Steve Farrel nem tudott velem lenni, mert a Superleague Formula versenyen vett részt. A tavalyi mérnökömmel pedig nem tudtunk megoldást találni, mitől tapadhatna jobban az autó.”
„Az első futam még úgy, ahogy jó volt. A negyedik helyről rajtoltam és ott is futottam be. Egy darabig tudtam tartani a lépést az első hárommal, sőt még támadni is tudtam a harmadik helyezettet, de a verseny végére leszakadtam tőlük.”
„A második futamban a hetedikről az ötödik helyre jöttem fel, de a végén már annyira nem volt tapadásom, hogy megelőztek és hatodik lettem.”

„Ez volt az első hétvégém az idén, hogy nem állhattam dobogóra, de akkora volt a kavarodás ezen a versenyen, hogy még így is jól jöttem ki belőle és a bajnokságban egy ponttal tudtam növelni az előnyömet.”
Ilyen körülmények között nem könnyű versenyezni, de ahogy a nemzetközi média is kiemelte, Tomi ezt a feladatot is jól oldotta meg.
„Nagyon hideg fejjel kell ilyenkor versenyezni, nem összetörni a kocsit, célba érni és a lehető legtöbb pontot gyűjteni. Egy győzelemmel sok pontot szerezhetsz, de egy kieséssel ugyanannyit veszíthetsz.”
„Ebből a hétvégéből is látszik, hogy milyen szoros a mezőny. Az első futamot csapattársam, Marlon Stockinger nyerte, akinek eddig csak egy dobogós helyezése volt. Az ő stílusának kedvezett legjobban a mostani beállításunk.”
A bajnokságot továbbra is Kiss Pál Tamás vezeti 239 ponttal, Will Stevens 220-szal a második, Lewis Williamson pedig 208-cal a harmadik.
A brit bajnokság következő futamát augusztus 6-8-a között rendezik Snettertonban. Addig viszont Tomi csapata, az Atech GP három versenyzővel is rajthoz áll a jövő hétvégi World Series by Renault Formula Renault-futamán a Hungaroringen.
8. futam, Croft végeredménye:
 1. Marlon Stockinger, 19:33,827
 2. Ollie Millroy, +0,649
 3. Tom Blomqvist, +1,264
 4. Kiss Pál Tamás, +3,786
 5. Robert Foster-Jones, +6,838
 6. Thomas Hylkema, +7,093

9. futam, Croft végeredménye:
 1. Lewis Williamson, 19:43,845
 2. Marlon Stockinger, +3,079
 3. Will Stevens, +4,282
 4. Riki Christodoulou, +6,292
 5. Tom Blomqvist, +6,937
 6. Kiss Pál Tamás, +7,861


A Brit Formula Ranult-bajnokság állása
 1. Kiss Pál Tamás, 239
 2. Will Stevens, 220
 3. Lewis Williamson, 208
 4. Tom Blomqvist, 206
 5. Harry Tincknell, 197
 6. Ollie Millroy, 138

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?