Brutális rombolás: videón egy kamion durrdefektje!

Csak a szerencsén múlt, hogy nem tarolt le senkit: mint a vajat, úgy vitte át a szalagkorlátokat

A közútkezelő újabb felvételén egy igazán vérfagyasztó szituáció, amiből jól látszik, hogy mennyire nehéz is egy kamion, illetve hogy miért fontos jó gumival járni. A félelmetes balesetben csodával határos módon senki sem sérült meg.

Az M3-as autópályán, Budapest felé haladt augusztus harmadikán egy kamion, amikor hirtelen, a semmiből durrdefektet kapott. Nézni is borzasztó, ahogy a kamion azonnal irányíthatatlanná vált, gyakorlatilag merőlegesen fordult rá és letarolta a szalagkorlátokat, még a másik pályaoldalra is átment és az árokba borult. Hihetetlen, de senkinek sem esett baja. A kamionosnak viszont nem csak szerencséje volt, valószínűleg nagyon gyorsan reagált és a lehetőségekhez mérten jól irányította a hatalmas járművét, ha ez nem így lett volna, akkor szinte biztosan fel is borul még a pályán. Sokan azonnal megálltak segíteni, a műszaki mentés idejére azonban így is nagyrészt teljes pályazárat kellett bevezetni.
Hirdetés
Az eset egyik tanulsága, hogy a kamion felfoghatatlanul nehéz, lényegében lassulás nélkül ment át a megerősített szalagkorláton, majd még a szembeoldalról kitörésre is maradt elég lendülete. Erre a videóra emlékezzen mindenki, aki próbált már büntetőfékezéssel vagy kormányráhúzással "megleckéztetni" egy kamionost, egy ekkora monstrum ugyanígy át tud menni egy autón is. A másik fontos információ, hogy 100 km/óra felett egy személyautó durrdefektje is ugyanilyen kontrollvesztéssel járhat, csakhogy ekkor nem véd a hatalmas kamionkarosszéria. Elővigyázatosság gyanánt megéri tehát a gumik állapotára is figyelni, és nem csak legyinteni, hogy "jó lesz az repedezetten, lekopott futófelülettel is." Alább láthatjátok a teljes videót, amelyet a közútkezelő kamerája rögzített.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?