Brutális terepjáró-tanulmányt mutatott be a Lexus

Itt a GXOR, a Lexus világvége terepjárója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sárdagasztásra felkészülni, itt a Lexus GX kissé felturbózott változata. Te elvinnéd egy körre?

Bár a Lexus legismertebb szabadidőjárműveit – a GX-et és az LX-et – Európában nem forgalmazzák, de a márka most mégis úgy döntött, hogy bemutatja mire is képes terepen a GX. Ugyanis a lenyűgöző külső és belső tulajdonságok mellett, az érdeklődők hajlamosak elfeledkezni arról, hogy mire is képesek terepkörülmények között ezek a járgányok.
Úgyhogy itt a Lexus GXOR, vagy teljes nevén a GX Off-Road tanulmány, ami igazi vadállattá varázsolta az amúgy sem túl szelíd modellt. Emelt hasmagasságú Icon felfüggesztés, 18 colos Lexus F Sport felnik terepabroncsokkal, a tetőcsomagtartón helyet kapó Maxtrax mentődeszkák, és a módosított első lökhárítóba süllyesztett Warn csörlő gondoskodik a kiemelkedő, egyben biztonságos terepélményről.
Hirdetés

Ezek mellett a GXOR-ban egy V8-as erőforrás muzsikál, így nem csoda, hogy a küszöböket és a teljes fenéklemezt fokozott ütésvédelemmel látták el. Nem lehet elmenni szó nélkül a Patriot Campers offroad utánfutója mellett sem: mindössze egyetlen gombnyomásra van szükség ahhoz, hogy a tető kinyíljon, és egy percen belül automatikusan felálljon egy tágas sátor.
Ez egyébként egy franciaágy méretű matracot rejt magában, a kényelmet pedig tovább fokozza az utánfutó saját, napelemmel működő akkumulátora, a dízelüzemű vízmelegítővel együtt, ami adott esetben még az autó fűtéséről is gondoskodik. Hogy a kirándulás során biztosan senki se maradjon éhen, a csomag része még egy komplett konyha is, ami fölé a sátortető is kifeszíthető, így a szakadó eső sem állhatja útját a főzésnek. És akkor a 2000 literes kapacitású csomagtérről még nem is beszéltünk…
Nézd meg te is a GXOR-t a terepen!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?