Brutálisan erős kupén dolgozik a BMW?

Belső források szerint 1300 lóerős elektromos sportkocsi lehet a BMW következő nagy dobása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idén érkező kettes BMW új generációjára épülhet az iM2 névre hallgató elektromos sportkocsi, ami elképesztő dinamikát hozhat.

Egyre szélesebb elektromos autó kínálat kezd kialakulni, vehetünk kicsit, nagyot és gyorsat is, de a megfizethető árú elektromos autó sem utópia. A BMW a következő években a trendeknek megfelelően tovább bővíti a villanyautós portfólióját, aminek a csúcsán trónolhat az iM2, ha tényleg komolyan gondolják. A kiszivárgó pletykák szerint a bajor autógyártó 1000 kW-os, azaz 1360 lóerős sportautó bemutatását tervezi 2022 elején.
Hirdetés
Az esetleges érkezési dátum pont az M divízió 50. születésnapjára esne, ezért amolyan jubileumi ajándék is lehetne a belső körökben “Project Katharina” néven futó villanykupé. Külföldi autós portálok több érdekességet is említenek a menetteljesítmény kapcsán. Az 1300 lóerő feletti modell állítólag száraz körülmények között 120 km/h-ig csak a kipörgésgátló segítségével tartható kordában, elektronikai segédlet nélkül jelentős gumifüst lenne az eredmény. A nulláról százra gyorsulás kapcsán 2,5 másodpercet említenek, a Nürburgringen 6 perc és 50 másodperc alatt ér körbe, amivel a plug-in hybrid Porsche 918 Spydert is maga mögé utasítja. Az szinte készpénznek vehető, hogy az M részleg 50. születésnapját alaposan megünnepli a BMW, amihez passzolna az iM2, figyelembe véve az autóipar jelenlegi orientációját. Az viszont erősen kérdéses, hogy koncepciómodellként vagy (limitált) szériagyártású autóként mutatkozik-e be az iM2. De ha mégsem kerül árcímke az 1300 lóerős négykerekűre, akkor a 700 lovas i4 M-mel vigasztalódhatnak a vevők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?