Brutálisan nő a Tesla töltőhálózata, Magyarország kimarad

Hazánkba egyelőre nem tervez töltőpontot a Tesla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rohamosan nő a Tesla európai töltőhálózata is, ám Ausztriánál nem jön keletebbre. A márka saját autói ingyenesen és gyorsan tölthetők.

A Tesla a saját útját járja. Nem szabvány töltőt használ, és saját töltőhálózatot épít ki Európában is. Kapott is ezért bírálatot, ám Elon Musk cégét ez csöppet sem érdekli, ők inkább a rohamos terjeszkedésre voksolnak. Töltőpontjaik sajátossága, hogy mindegyik napelemmel borított, így nem csak áramot, árnyékot is adó, s a gyorstöltés is kivétel nélkül rendelkezésre áll. A Tesla speciális, közvetlenül az akkumulátorba vezetett töltőkábelével mindegyik állomáson megoldott a 120 kW-os töltés, amellyel a Model S akkuja 20 perc alatt félig feltölthető, 40 perc után már 80%-os telítettséget kapunk, a teljes telítéshez 1 óra 15 perc szükséges. És a töltés a Model S számára nem csak gyors, ingyenes is a Tesla állomásain, és persze így lesz a jövő Tesláihoz is.
Hirdetés

Jelenleg 54 töltőállomás üzemel Európában, az Egyesült Államokban már 105. Ám ha a Tesla töltőállomás-térképére nézünk, már csupán a "hamarosan érkező" töltőkkel is kétszeres sűrűségű hálózatot láthatunk, s télre a bővült hálózat újbóli duplázását ígéri a Tesla. Kár, hogy hazánk kimarad, ahogyan egyelőre a legtöbb környező ország is, ugyanis a Tesla egyelőre Ausztriánál keletebbre még nem terjeszkedik. Reméljük, hogy csak egyelőre, bár ki tudja, lehet, hogy nálunk az ingyenes töltés lehetősége az otthon töltésről minden tulajdonost leszoktatna. Vagy nem?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?