Búcsú a papírtól? Tovább egyszerűsödik az online kárbejelentés

Még felhasználóbarátabbá válik az e-kárbejelentő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az e-kárbejelentő a megjelenése óta több funkcióbővítésen ment keresztül. A legutóbbi fejlesztés is a könnyebb használatot segíti.

Egy ideje már nem gond, ha nincs kárbejelentő lap egy koccanás, vagy baleset résztvevőinél, hiszen az online is kitölthető. Ráadásul az e-kárbejelentő legújabb verziójában magánszemélynél elegendő beírni a szerződő születési dátumát és a jármű rendszámát, jogi személy esetében pedig a szerződő adószámát és a jármű rendszámát. Ugyanis a MABISZ központi nyilvántartásából már ennek a két adatnak a megadásával automatikusan kitöltődnek az e-kárbejelentőben a biztosítási szerződéses mezők. Az alkalmazást a megjelenése óta egyébként több mint 350 ezren töltötték le, és 8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az applikáción keresztül - ismertette a MABISZ. Tavaly közel 20 százalékkal növekedett a kárbejelentési csatorna használata a megelőző évhez képest - tették hozzá, utalva arra, hogy azt a biztosítók egyöntetűen elfogadják. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már bővült a beküldhető képek száma, illetve olyan helyzeteket is képes kezelni a rendszer, amikor a baleset egyik résztvevője külföldi biztosítóval áll szerződéses viszonyban, vagy épp nem rendelkezik érvényes biztosítással.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?