Búcsúzik a Polestar 1, a márka első és utolsó hibrid modellje

2022-től már nem lesz kapható a Polestar hibrid kupéja, aki szeretne egyet, most még rendelhet!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A típus ráadásul egyelőre utód nélkül távozik, ezzel helyet hagyva a hétköznapibb Polestar 2-nek. Ha viszont valaki mindenképpen ilyet venne, annak sem kell aggódnia: most még elérhető az autó, nem csak a már leadott rendeléseket szállítják ki.

Még szinte be sem hunyhattuk a szemünk, mióta a Volvo új, elektromos leányvállalata elkezdte az első autójának gyártását Polestar 1 néven 2017-ben. Az akkor bevezetett "átmeneti" autó még nem volt teljesen elektromos, egyszerre használta ki a benzinmotor és az elektromos hajtás előnyeit. Ez az időszak viszont a Polestar szerint véget ért, már nincs szükség a képletben a belsőégésű motorra, ezáltal - a kereslet ellenére - a Polestar 1-re sem a kínálatban.
Hirdetés
Ebben még önmagában nincs is túl sok meglepő részlet, lényegében egy kizárólag elektromos autók gyártására létrehozott cég innentől tényleg csak elektromos autókat fog gyártani. Inkább az a furcsa, hogy nem lesz a kupénak közvetlen utódja, egyelőre csak eltűnik a kínálatból, magára hagyva az egyetlen elérhető modellt, a Polestar 2-t. A trónörökös státuszhoz a 2020-ban bemutatott Precept tanulmány későbbi sorozatgyártásra szánt reinkarnációja áll a legközelebb, de közvetlen utódnak semmiképp sem nevezhető. Így tehát ha valakinek a hibrid sportkupé jobban bejön az elektromosnál, netán az első Polestar modell eszmei értékére fáj a foga, vagy egyszerűen már régóta szeretne egy pont ilyet, csak még érlelgette a fejében a gondolatot: itt az idő sietni, mert a típusnak meg vannak számlálva a napjai.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?