Búcsúzik a Skoda Rapid, ez lesz helyette

Megmutatták a Rapid helyett érkező új kompakt Skodát

Nagy változás kezdődik a Skodánál, új kompakt érkezik, méghozzá a Rapid helyett, itt van róla az első rajz, amin már látszik, milyen lesz.

Érkezik a Skoda új modellje, mely a Rapid modellcsaládot váltja, egy hagyományos kompakt lesz

A Skoda sportos modellek premierjével érkezett a Párizsi Autószalonra, miközben valami sokkal fontosabbat is mutattak, csak nem szóltak róla. A Vision RS tanulmányautó nem csak hibrid hajtásrendszere miatt érdekes, a forma, amit hozott, az egyik új modelljüket takarja, egész pontosan a Rapidot váltó új kompaktot. Erről érkezett most egy egészen új rajz, melyen már a kész autó sejlik fel a sötétben, ám az arányairól lerí, hogy ugyanaz, amit a Vision RS tanulmányautón mutattak és egy pillanatig nem titkolták, hogy ebből még lehet valami.

Hirdetés

Az új modell teljesen leváltja a Rapid családot, vagyis a szedánt és Spacebacket, annyira, hogy a név is eltűnik, legalábbis most ezt híresztelik. A Rapiddal ellentétben az új modell már az MQB A0 platformra fog épülni, arra, amit a Polo és Ibiza alatt már használ a Volkswagen. Erre jóval szélesebb autót építhetett a Skoda a Rapidnál, miközben hosszában is több a lehetőség, azt mondják, az új modell már inkább a Golfhoz lesz közelebb méretben, mint a Rapid Spacebackhez. A brit Autocar szerint az új modellt még idén bemutatja a Skoda és egészen hamar, már jövő év elején piacra dobják.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?