Bugatti a sóstóban? 20 év börtönre számíthat a biztosítási csaló

Biztosítási csalás volt a sóstóba hajtó Bugatti sztorija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bárcsak az enyém lenne - mondta a videó készítője, mielőtt megörökítette a Bugatti Veyron tóba hajtását. A videó lett a csalás bizonyítéka.


Emlékszem, még 2009 végén egy másik újságnál voltam gyakornok, amikor írtam a sóstóba hajtó egzotikus sportkocsiról. A sztori szerint a Bugatti tulajdonosa azért hajtott egy texasi sóstó vizébe, mert egy alacsonyan szálló pelikán megzavarta őt vezetés közben. Hú, ez Amerika - nagyjából ennyit lehetett hozzáfűzni, de a történet utóélete talán érdekesebb. Az esetet videón rögzítették egy párhuzamosan haladó autóból. A másik autóban utazó két férfi nézi a Bugattit, egyikük áradozik, hogy bárcsak lenne vala' egy ilyenje, a másik azt sem tudja, mi ez. Aztán ketten együtt káromkodnak, amikor a Veyron simán belehajt a tóba.
Hirdetés


A még ma is megnézhető eredeti videót azóta több mint ötmillióan látták és közben a bíróság előtt bizonyítékká is vált. Persze, nincsen semmiféle pelikán, se egyéb madár, ordas nagy kamuról van szó. A tulaj üzletei nem mentek olyan jól, mint korábban, ezért megpróbált embereket felbérelni az autó ellopásához és megsemmisítéséhez. Ez nem jött össze, ezért hajtott a sóstóba. A biztosítótársaság persze nem hitte el neki a pelikános sztorit, így most a bíróság döntésére várnak. Az autó egykori értéke miatt akár 20 év elzárásra is számíthat a tulaj, aki 2009 novemberében 1 millió dollárért vette, és 2,2 millióra biztosította autóját. Biztosra akart menni, ezért le sem állította a vízbe esett autó motorját. A járó motor meg jól megszívta magát sós vízzel, emiatt még több kár keletkezett a kocsin. Amikor erről kérdezték, újabb állatos alibivel állt elő. Csípték a moszkitók, ezért nem ment vissza a vízbe leállítani a motort. Állati sztori!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?