Büntetőfékezett a metrópótló előtt. Van ennél undorítóbb?!

A VW-s nem fogta fel a terelt sávfelfestést, ezért büntetőfékezhetett a BKV busz előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Büntetőféket kapott egy metrópótló BKV busz vezetője vasárnap. A Volkswagen sofőrének vélhetően a felfestések nem voltak egyértelműek.

Szomorú látni, hogy a büntetőfékezést azok után is bátran alkalmazza bárki menetrend szerinti buszokkal szemben is, miután több esetben jogosítvány bevonásához is vezetett hasonló eset. A legfrissebb november 22-én, vasárnap történt Budapesten, méghozzá egy metrópótló BKV busszal szemben. A felvételt a BP-i Autósok Közössége osztotta meg, András, a busz vezetője küldte el nekik a videót, amiben egyértelműen látható, mi lehetett a hiba, de András leírása is igazolja a Volkswagen sofőrének tudatlan agresszióját. “Visszaemlékezve csupán annyi volt, hogy eléggé leszűkül ott a sáv, én figyeltem a tükröt az ember a ‘C’ tengelyemnél volt, az biztos, hogy a jobb oldalon volt még helye. A busz ‘C’ tengelye kb. a vonalon volt. Az ember nyomni akarta, mint az ökör, és szerintem nem vette figyelembe azt, hogy egyenesen nem tud továbbhaladni. Éreztem, hogy gond lehet, mert agresszíven mellém jött és ment a nemzetközi kézjelzés stb… Csak ennek volt köszönhető, hogy nem mentem belé mert már fék készenlétben voltam. Véleményem szerint semmi oka nem volt ennek a viselkedésformának. A felvételen is jól látszik, hogy óvatosan figyelembe véve a közlekedés többi résztvevőit, azokat megóvva közlekedtem.” - nyilatkozta B. András, a busz sofőrje.
Hirdetés
Ezen a helyen, ahogy a felvételen is látszik, ideiglenes sáveltolást alkalmazott a közútkezelő. A két sáv balra kitér, majd vissza, vélhetően szűkebben, mint az eredeti sáv, de két személyautó így is elfér egymás mellett. Jól látható, hogy a busz vezetője már a kikerülést is óvatosan kezdi meg, a Volkswagen sofőrje ebben az esetben, ha nagyon siet, a belső sávban elfért volna mellette, az ideiglenes záróvonal miatt ugyanakkor nem zavarhatták volna egymás közlekedését. A rendőrség eljárást indított a Volkswagen vezetőjével szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.11.24. at 09:56
    Permalink

    A büntetőfékezőket szarrá pofoznám, de azért zárójelesen jegyezzük meg, a buszsofőrök vezetési moráljában is bőven van kivetnivaló.

Vélemény, hozzászólás?