Büntetőfékezett, megtapsolta a buszsofőrt, elvették a jogsiját

Újabb videó bizonyítja: felejtendő a büntetőfékezés, pláne egy autóbusz előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem ez az első BKV-buszos fedélzeti kamerás felvétel, de talán egyszer mindenkihez eljut az információ, indokolatlanul fékezni, pláne egy autóbusz előtt tilos és életveszélyes!

Alig több mint két hete mutattunk egy videót, amit egy BKV busz fedélzeti kamerája rögzített és nem mellesleg bizonyította azt, hogy egy koccanásnál nem mindig a hátulról érkező a hibás. Most itt egy újabb tanulságos eset, ami a héten történt. A történet egyszerű. Lakott területen belül a megállóhelyről elindulni kívánó autóbusznak elsőbbsége van. Mégsem tetszett egy sofőrnek, hogy a XVII. kerületi Pesti úton elé sorolt az utasokat szállító autóbusz, megelőzte azt, majd előtte fékezett egy nagyot. Az autó sofőrje még a kiszállás előtt lóbálta a karját, magyarázott, majd autójából kiszállva megtapsolta a buszsofőrt.
Hirdetés
Hirdetés
Igen ám, viszont ahogyan azt a Police.hu írja, a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, az autóbuszon lévő kamerák felvételeit lefoglalták és az eljárás során kihallgatták a férfit és a busz vezetőjét is. A személyautó vezetője a hirtelen fékezést egy, kutyával magyarázta, ami állítólag kifutott elé. Azonban ezt semmi nem támasztotta alá.

Mivel az autó vezetője a fékezéssel veszélyeztette a buszon utazókat, vezetői engedélyét a rendőrök bevonták.

Bukta tehát a jogosítványát, autójának kárát legfeljebb casco biztosítás téríthet, nem mellesleg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, azaz ha személyi sérülés is történt az autóbuszon, azért ő a felelős. A rendőrség közlése szerint az autóvezető a bűncselekmény elkövetését részben elismerte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?