Button eltévedt a kormányán

Vettel mehetett volna a McLarenhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rossz kapcsolóhoz nyúlt Jenson Button, ami annyira megzavarta őt, hogy a Red Bull bokszába állt be kerékcserére. Csapatvezetője viccesnek találta az esetet.

A Kínai Nagydíj első kerékcsere sorozatában az addig élen álló Jenson Button, és a második helyezett Sebastian Vettel egyszerre álltak ki a bokszba. Némi meglepetést okozott, amikor Button a Red Bull szerelői közé állt be, ahonnan gyorsan tovább zavarták az előttük lévő McLarenhez.
„Mindig vannak olyan dolgok, amik először történnek meg” – mesélte mosolyogva Jenson Button a verseny után. „Amikor beállok a bokszba, az egyik kapcsolót át kell állítanom. Most is ezt tettem, de aztán észrevettem, hogy nem jó kapcsolóhoz nyúltam, gyorsan visszakapcsoltam, és a másikat állítottam át. Azon gondolkoztam, hogy jót kapcsoltam-e, vagy nem, aztán ott integettek előttem, én pedig beálltam. Nem volt nagy ügy, mert kb. két másodpercet veszítettem vele, és ugyanúgy negyedik lettem volna."
Ahogy az F1 világ nagy része, utólag már Button csapatvezetője, Martin Whitmarsh is jót derül a dolgon: „Nagyon vicces eset volt, főleg azért, mert Jensonra (Button) nem jellemző, hogy sokat hibázzon.”
Az egész eseten Vettel lepődött meg a legjobban, aki közvetlenül Button mögött jött be a bokszba.
„Csodálkoztam, amikor az én bokszomba állt be, és szurkoltam, hogy menjen tovább, mert nem akartam megállni és újraindulni, de aztán gyorsan tovább ment” – mesélte vigyorogva Vettel, majd még hozzátette. „Képzeljék csak el, ha lecserélik a kerekeit, én meg mehettem volna a McLaren bokszba, hogy helló fiúk, kicserélnétek az enyémet?”
Ezt persze a szabályok nem teszik lehetővé, hiszen minden versenyző névre szólóan kapja meg az abroncsait. A kerékcsere viszont mindig felfokozott idegállapotban zajlik, és mindenki kizárólag a saját feladatára koncentrál, így ha megáll előtte egy kerék, akkor azt leveszi. Szerencsére azonban az emelőt kezelő szerelő észnél volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?