Bűvös hármas, avagy Porsche szupersportautók egymás közt

A Porsche szuperautóinak három generációját eresztették útnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche rengeteg sportautót készített az évtizedek folyamán, de csak három igazi szupersportautót. Most egymásnak eresztették őket!


Ha látsz egy Porsche 918 Spydert az utcán, akkor szerencsés vagy. Ha egy Carrera GT-vel hoz össze a sors, akkor kimondottan szerencsés vagy, és amennyiben egy 959 tűnik fel a szemeid előtt, akkor érdemes lottóznod is. Viszont, ha egyszerre látod mind a hármat élőben, akkor valami olyat kaptál, amivel életed végéig sztorizgathatsz.
Hirdetés

Ha nem is élőben, de egy videóban most megízlelheted, milyen is, ha egyszerre gurulnak az utcára a Porsche szuperautói. A német JP Performance vitte el az autókat egy fotózásra, ám a Porsche Múzeum kedvessége nélkül aligha jöhetett volna létre ez a kaland, ugyanis a 959 több mint valószínű, hogy a stuttgarti intézményből származik, és csak kölcsönbe kapták.

Bár mindegyik autó ugyanazt az emblémát viseli az orrán, érdekes lenyomatai így együtt az autóipar mondjuk úgy, közeli történelmének. Mert azért nem volt az olyan régen, hogy az összkerékhajtású 959-et bemutatták a hathengeres boxermotorral, illetve a hátsókerék-hajtású Carrera GT modellt a V10-es szívómotorral. A 918 pedig egészen friss a maga középre pozicionált V8-asával, ami egy hibrid rendszer része. Bár a JP Performance videójában csak németül beszélnek, (és talán túl sokat is) megéri végigvárni, mert néhány fantasztikus képsor is helyet kapott benne a három szupersportautóról!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?