C-X16: a Jaguar E-type utódja

Íme a legújabb Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak egy skiccen látható a legendás sportautó, azaz a Jaguar E-Type, C-X16 névre keresztelt szellemi örököse.

Már régóta pedzegetik a Jaguar háza táján, hogy belevágnak egy XK-nál kisebb sportmodell fejlesztésébe, és most itt van ennek első kézzel fogható bizonyítéka, a skiccen látható C-X16 kódnevű új modell.
A Jaguar-főtervező, Ian Callum vezénylete alatt elkészített kis méretű sportautót egyelőre zárt tetős kupétanulmányként állítják ki Frankfurtban, de később kabrióváltozatra is számíthatunk. Az autó sziluettje halványan emlékeztet az XK-ra, bár arányaiban talán hosszabb a motorháztető, a farrészhez pedig, úgy tűnik, mintha a C-X75 tanulmány szolgáltatta volna az inspirációt.
“A Jaguarok mindig is gyönyörű, innovatív, jövőbe mutató autók voltak. A C-X16 koncepcióautóban is megvan mindez, de ezen felül meglepő és izgató a szemlélő számára” – nyilatkozta Callum az újdonságról. A technikai részletekről egyelőre nem szivárogtattak ki túl sokat, de az alapmotor 350 LE körüli teljesítményről startolva kompresszoros V6-os lehet, míg a Jaguar ötliteres V8-asa lehet a kínálat közepe, a legsportosabb, R-változatba pedig ugyanezen motor kompresszorral kiegészítve, 510 lóerővel kerülhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?