Cadillac luxusmini Koenigsegg-féle ajtókkal

Cadillac Urban Luxury Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bizonyos szögekből nézve - enyhén szólva - furcsa arányokat mutat a Cadillac Urban Luxury Concept, de azonnal felismerhető, miféle gyártmány.


A Cadillac márkától megszokott szögletesség kicsit furcsa összképet alkot a Los Angelesben bemutatott, egyelőre Urban Luxury Concept (ULC) néven említhető tanulmány vonatkozásában, pedig sokan azt mondják, jó esély van a szériaváltozat kifejlesztésére. A durván 3,8 méter hosszú, és alig másfél méter magas autónak tekintélyes a tengelytávolsága a sarkokra kitolt, amúgy 19 colos kerekek miatt, az ajtajai pedig úgy nyílnak, mint a svéd Koenigsegg sportkocsiknak. A Cadillac szerint lejárt az Escalade méretű drabális vasak ideje, pontosabban, el kell mozdulni új irányzatok felé, és ha jó az időzítés, akkor a takarékos luxusminik piacán a jövőben szép sikereket érhet el a gyár. A gazdaságos üzemeltetés érdekében az ULC hibrid hajtásláncot (1.0 literes, háromhengeres turbómotorral), valamint start-stop rendszert is kapott, így fogyasztása valahol 4 l/100 km környékén alakul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?