Camaro Trans Am Bandit Edition – Burt Reynolds ajánlásával

Egy ügyes vállalkozás Chevy Camrókból épít Bandita replikákat, Burt Reynoldsszal reklámozza őket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bandita neve egybeforrt a fekete-arany Pontiac Trans Ammel. A Bandita kézjegyével hitelesített stílust és életérzést ma is meg lehet kapni.


A General Motors 2009-ben,a válság hatására beszántotta a nagy múltú Pontiac márkát. Ezzel megszűnt minden alap a rajongók legfőbb vágyára, hogy újra gyártsák a 2002-ben bejezett Firebird szériát. A Firebirdből is a Trans Am változatok voltak a legnevesebbek, ami a Knight Rider sorozat mellett az 1977-es Smokey és a Bandita filmmel lett halhatatlan. Reynolds saját autóját nemrég extrán felvert áron vitték el a rajongók, de ennél olcsóbban is kaphat ilyet minden Bandita rajongó. 2012-ben a GM megállapodott a Trans Am Depot nevű vállalkozással, hogy használhassák a típus és markanevet, és Chevrolet Camaro alapon készítsenek modern replikákat.
Hirdetés


A Firebird amúgy is mindig az aktuális Camarón alapult, így manufakturális keretek között folyhat ma is a típusrajongók kiszolgálása. A Trans Am Depot viszont csavart még egyet a koncepción és megcsinálta a modern Banditát, mint minden Trans Am és Burt Reynolds rajongó álomautóját. A filmben szereplő kocsi modern utánérzése csak 77 példányban készül, mint hogy az eredeti autó is '77-es volt. Legalábbis papíron, mert a produkcióban átmaszkírozott '76-oskakat használtak, de ezen ne akadjunk fenn. Szóval Bandita autójának mai mását ki más, mint maga az idén 80 éves Burt Reynolds szignálja.
A 840 lóereje valóban brutális lehet, hála a felötlött 7,4 literes V8-as motornak, de a stílust érte innen-onnan kritika. Én azt hiszem, az öreg mester jelenléte hitelesíti ezt a kocsit. Akinek tetszik, ne fogja vissza magát. Az ára így 115 ezer dollár, átszámolva nagyjából 32 millió forint, és biztos gyorsan el fog fogyni mind a 77.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:39
    Permalink

    Igen, a mai Firebird költséghatékonysági okok miatt valószínűleg alig térne el külsőleg a Camarótól, ha létezne. Kb. olyasmi lenne a helyzet, mint a Skoda Rapid és a Seat Toledo esetében. Ez azért sokat ront az élvezeti értékén, de hírverésnek egész jó ez az egész, főleg, hogy még az öreg Burt is beszállt a buliba:)

Vélemény, hozzászólás?