Célegyenesben az Aston Martin terepjárója

Mutatjuk az első fotókat az Aston Martin készülő SUV-járól!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három éve mutatott először SUV tanulmányautót az Aston Martin, most pedig már a tesztelések is folynak. A DBX hamarosan elkészül, már terepen tesztelik.


A divatterepjárók felé húz a legtöbb márka, ám a legnagyobb meglepetés mégis az, hogy a vérbeli sportautókat gyártó vállalatok is elkészítik a sajátjukat. Az Aston Martinnál már voltak furcsa botlások, de talán a DBX-nek csöppet több siker juthat, mint a Cygnetnek. A terveket először 2015-ben mutatták meg, ám egy tanulmányautó még semmi, most azonban megérkeztek az első olyan fotók, melyeket a gyáriak csináltak a már tesztüzemben működő DBX-ről. Az Aston Martin első SUV-ja tetőtől talpig álcázva jelent meg, és még temérdek részlet nincs kivitelezve, mint például a hátulja, de azt már nagyjából látni, hogy az elejét a nemrég bemutatkozott Vantage-től örökölte.
Hirdetés

A DBX orrába első körben a márka saját V12-es blokkját és a Mercedestől származó 4,0 literes duplaturbós V8-ast szánják. Az újdonság gyártását az új walesi üzemben tervezik beindítani 2019 utolsó negyedévében, a helyszín pedig további részleteket árul el a DBX-ről. Az új üzemet úgy emlegetik, mint az "elektromosság otthona", vagyis nem kizárt, hogy a DBX-ből készülni fog teljesen elektromos kivitel, amivel könnyedén ugorhat majd harcba a Tesla Model X-szel és a Jaguar I-Pace-szel, de az Audi E-tron is ellenfél lehet. A DBX ugyanarra a platformra épül, melyre az újragondolt Lagonda fog 2012-től. Az Aston Martin legelső SUV-jával olyan szegmensbe érkezik, mely alapos növekedésnek örvend még mindig, a Porsche Cayenne és a Lamborghini Urus mellet különösen jól fog mutatni, de már Ferrari is készül valamivel, amiről egyelőre csak homályos felvételeket láthattunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?