Chicagóban kitárja lelkét a Kia

Kia Track’ster: Soul sportváltozat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három évvel a detroiti Soul'ster tanulmány után a Soul újabb vadhajtását mutatja be a Kia: a Track'ster elvileg a kis kocka sportváltozata lesz.

Jövő héten tartják a Chicagói Autószalont, s már most látszik, hogy idén egész érdekes gépek gyűlnek össze ezen a méretes, de egyértelműen második vonalba tartozó seregszemlén.

A Kia például különleges Soul változattal jelentkezik: 2009-ben Detroitban megpróbálkoztak valami hasonlóval, de az akkor betörő válság miatt végül lelőtték a projektet, nem valósult meg a műanyag védőelemekkel felkeményített pick-up változat.
A közönségnek azonban tetszett a Soul’ster, ezért a Kia nem adta fel, hogy további Soul változatokkal rukkoljon elő. Ráadásul a Soul egyre nagyobb szeleteket hasít ki a piacból, és a tavalyi, erősebb motorokat is hozó frissítésnek köszönhetően a Kia egyik legnépszerűbb modelljévé lépett elő (az USA-ban), felzárkózott az Optima szedán mögé, és kezdi megelőzni a tavaly legnagyobb számokat produkáló Sorentót is.
Hirdetés
Ha igaz, amit a most kiadott, elnagyolt skiccen látunk, akkor a Chicagóban érkező Track’ster tanulmány a Soulból kialakított sportváltozatot vetíti előre, nagy felnikkel, szélesített karosszériával, hatalmas légbeömlőt befoglaló első lökhárítóval. Az autó orrába háromliteres V6-ost szerelnek 250 lóerővel, ami már indokolja a sportváltozat jelölést, de az mégis a jövő zenéje, hogy elég elszántak lesznek-e az autó piaci bevezetését illetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?