Chuck Norris már járt vele a világ végén. Kétszer

Ezzel ott lakhatsz, ahol csak akarsz. Akár a világ végén is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legtöbbünk lakása nincs akkora, mint amekkorát ennek a Ford teherautónak a platójára építettek. Az Earthroamer egy igazi túrázó luxuskéró, amivel szinte bárhová eljuthatsz.

Gigantikus, nincs rá jobb szó, az Earthroamer XV-DH-nek elhisszük, hogy eljut a világ végéig

Létezik ekkora jármű? Már csak a fotókon is látszik, mennyire gigantikus az Earthroamer XV-HD névre keresztelt hodály, ami talán minden eddigi pickupra épített lakóautónál nagyobb. A vállalatnak már volt egy korábbi modellje, ami önmagában szintén hatalmasnak tűnik, ám a fotókon jól látszik, hogy a sötétkék lakóautó eltörpül az új modell mellett. Míg a korábbi a Ford F-550-re épül, az új az F-750-re, aminek a méretét nálunk leginkább a kamionokéhoz lehet hasonlítani.

Az Earthroamer korábbi modellje sem volt kis darab, ám a Ford F-750-re épülő új még arra is rálicitált

Hirdetés

Márványpultos konyha, padlófűtés, fürdőszoba, hat személynek elég hálóhelyet biztosít

Az XV-HD nemhogy impozáns, ez már sokkoló, a nyújtott alvázra épített lakórész hatszemélyes, látva a képeket, tágasabbnak és jobban felszereltnek tűnik, mint egy ötcsillagos szállodai szoba. A tehetős megrendelő a padlótól a plafonig maga döntheti el, mi legyen a lakóautóban, az anyagokat és a bútorokat is beleértve. Padlófűtés, márvány konyhapult, fürdőszoba, mellékhelyiség, egy komplett konyha és minőségi Bose hangrendszer is bekerül a bálna gyomrába.

435 liter gázolajat és közel ezer liter tiszta vizet vihet magával, a 330 lóerős V8-as dízelmotor közel ezer Nm nyomatékot is teljesít

Az expedíciós lakóautónak is tökéletes XV-HD persze teljesítményből sem hoz keveset, 6,7 literes V8-as turbódízel motorja 330 lóerős, ám nyomatéka 983 Nm. Természetesen van összkerékhajtás, a tengelyek végein pedig 46 col átmérőjű terepgumik kapaszkodnak. Kapacitása lenyűgöző, összesen 435 liter gázolajat szállíthat magával, de tiszta ivóvízből is feltankolhat közel ezer litert az utazáshoz. Az elektromos rendszer és a szórakoztató berendezések működtetéséhez napelemek gyűjtik az energiát egy 20 kWh-ás akkumulátorba. Ára legalább annyira felfoghatatlan, minthogy ez az óriás létezik, aki ugyanis rendelne egyet, annak közel félmilliárd forintnak megfelelő dollárt kell az Earthroamernél hagynia.

46 colos terepgumijaival és összkerékhajtásával nem hinnénk, hogy szorult helyzetbe kerülhetne

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?