Cirkusz a népnek: bikák helyett autók küzdenek Tökölön

Olcsón nevezhet, drágán füstölhet: drift szezonnyitó Tökölön (x)

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DriftGP Hungary, a Drifting.hu valamint a GyorsulásiFutam első szezonnyitó rendezvénye következik április 14-15-én a Tököli reptéren.

Kocsi van, benzin van? Akkor hétvégén irány Tököl, ugyanis ott indul az idei Drift-szezon. A Magyarország extrém autós szakágait összefogó szervezetnél, - annak független működésének köszönhetően, nem kell tartani attól, hogy az idei évadban bármely rendezvény elmarad, a rajongók kivétel nélkül megkapják az elmúlt években megszeretett műsorszámokat! Sőt a versenyeken olyan forradalmi újítások kerülnek bevezetésre, amit még a drift szakág istene és egyben a sportág japán ősatyja Keiichi Tsuchiya is megirigyelhet.
Igazi családi napnak ígérkezik április 3. hétvégéje, mivel a benzingőz vérűeknek nem kell otthon hagyniuk szeretett családtagjaikat - kicsiknek-nagyoknak lesz program. Mindenki megtalálhatja számításait, hisz már az első napon, április 14-én, egész napon át egy olyan élményautózást lehet majd kipróbálni, amit garantáltan senki sem fog elfelejteni. E mellett a gyorsulás szerelmesei tehetik próbára autójuk és saját reakcióidő képességeiket. Akár az utcai verdák is mérkőztethetők, hiszen az 1000 forintos nevezési díj nagyon barátságos a szervezők részéről. A szórakozáshoz tehát csak az üzemanyag marad drága...

A Drag verseny mellett a szombati napon - néhány méterrel odébb, a tököli „nagykockán” hazánk profi drifterei tartanak majd edzőnapot, mivel másnap megkezdődik a 2012. évi Hell Energy Országos Drift Bajnokság. Magyarország drift sorozatára felesleges közhelyes jelzőket aggatni, hiszen az elmúlt esztendőben a versenyek szervezői már bebizonyították, hogy rendszerint minőségi, profi rendezvényeket hoznak tető alá. Nem lesz ez másképpen idén sem, aggodalomra semmi ok! A téli szünet alatt a csapat egy percet sem lazsált. Egyik oszlopos tagja gyakorlatilag a hazánk egyetlen drift mérnökének címét érdemelte ki. A Hell Drift OB idei nyitófutamon több világújdonság kerül bemutatásra! Ha azt mondanánk, hogy „e-Flag”, „Apex-RangeFinder”, vagy „Drift infópult” minden bizonnyal bután néznének ránk. Pedig köztudott, hogy a magyarok leleményesek - talán a földkerekségen a leginkább, így miért ne lehetnénk a drift sportág egyik vezető fejlesztő országa? Ezek a technikai vívmányok a nézőket és versenyzőket egyaránt olyan információkkal fogják ellátni, amelyeket a világ bármelyik drift-versenyén sóvárogva nézhetnek majd .
Hirdetés

Nehéz dolga lesz a 2011-es bajnok Tóth Gézának - és persze mindenki másnap is! Szükség van az újításokra, hiszen lépést kell tartani a drift-versenyzők fejlődésével és versenyautójuk fejlesztéseivel. A szervizcsapatok elméje a téli szünet alatt rendszerint elborul, számos csodavas épült és egyesek már 700 lóerős driftautóról is regélnek! A tavalyi bajnoknak Tóth Gézának fel kell tehát kötni a gatyáját, mert idén a bajor méregzsákok, japán vasak mellett már nitrós és amerikai paripák is ringbe fognak szállni!
Mint tudjuk a drift autósport egyik nagy előnye, hogy a nézők a bikaviadalokhoz hasonlóan egy felépített arénában láthatják a drift gladiátorainak páros csata küzdelmeit. A nézőtéren tehát nem múlik, a rajongók semmiről sem maradhatnak le, kár lenne hát kihagyni az év első extrém autósszakágak hétvégéjét!
Programterv:
2012. április 14. – GyorsulásiFutam és Drift edzés - Nézői belépő 1.000.-
08:00 – Kapunyitás
09:00 – Versenyzői eligazítás, regisztráció gépátvétel
09:00 – 18:00 Drag futamok, Drift Edzés (közben egész nap Drag és Drift Taxi)
19:00 – Kapuzárás
2012. április 15. – Hell Drift OB nyitófutam - Nézői belépő 2.000.-

09:00 - Kapunyitás nézőknek / versenyzőknek
09:00 - 10:00 Versenyzői eligazítás
10:00 - 12:00 Kvalifikációs edzés
12:00 - 14:00 Kvalifikáció
14:00 - 15:00 Drift Taxi
15:00 - 15:30 Felvonulás TOP16 (versenyzői bemutatás)
15:30 - 17:00 TOP16 páros csaták
17:00 - TOP8, Elődöntők, Döntő, Díjátadó

További információ:
www.drifting.hu
www.futam.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?