Coulthard bemutatta idei versenyautóját

Coulthard és az idei DTM AMG Mercedes C kupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén már csak kétajtósak a DTM versenyautók, a három gyártóból Stuttgart várt ki legtovább a 2012-es fegyver bemutatásával.


A DTM, Deutsche Tourenwagen Masters az egyik legszorosabb túraautó sorozat, amely két (Audi és Merecedes-Benz) szereplővel is izgalmas, kiélezett futamokat hozott, de a BMW idei visszatérésével még nagyobb öldöklésre számíthatunk. A legfontosabb szabályváltozás az idei évet illetően, hogy immár mindhárom gyártó – Audi, BMW, Mercedes – kétajtós autókat indít: Ingolstadt az A5-öst, München az M3-ast, Stuttgart pedig az AMG C-osztály kupéváltozatát. Az Audi és a BMW már korábban prezentálták versenyautóikat, a Mercedes pedig korábbi F1-es pilótájára, David Coulthardra bízta az idei versenygép bemutatását.
Coulthard is megemlíti az ajtók számának csökkenését, majd áttér a 2012-es Hankook slick gumikra, melyek körülbelül 5 centivel szélesebbek a tavalyiaknál, így jobb stabilitást, nagyobb kanyarsebességet, rövidebb féktávokat garantálnak, ami végeredményben szorosabb versengést eredményez. A vaskosabb virslikhez a kerékjáratokat is ki kellett szélesíteni, ezért az idei gépek még masszívabb domborulatokat viselnek négy sarkukban.
A következő jelentős változás a kormánykeréknél érhető tetten: a mostani szezontól a tavaly még bottal kapcsoló DTM-esek is a kormányra akasztott fülekkel váltanak, jobb oldalon felfele, a bal oldalon pedig vissza tudnak kapcsolni. A versenyzőt teljes egészében körülvevő utascella karbonból készült, és a tűzfal elé, az autó oldalaira, valamint fenekére felcsavarozott szénszálas teherviselő részegységeket is megmutatja a videón. Végül elérkezünk a hátsó szárnyhoz, mely nemcsak jóval nagyobb az előző évinél, hanem mindhárom autón egységes formájú, egy darabból épült, a felső élén gumiperemmel.

Hirdetés

A változtatások eredményeképp jövőre gyorsabb és szorosabb, mégis biztonságosabb versenyeken izgulhatnak a túraautózásért rajongó nézők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?