Covid: a Toyota raliautója is maszkot öltött

Ez igen! A Covid hősei előtt tisztelegve kapott maszkot a Toyota raliautója

Bár idén elmaradt a Wales rali, a Toyota ismét helyi iskolásokkal terveztetett dizájnt raliautójának. A pályázat győztese a Covid névtelen hősei előtt tiszteleg.

Idén minden szempontból átalakult az életünk, a "maradj otthon" kampány pedig alighanem azt a trendet is erősítette, hogy a fiatalokat egyre kevésbé hozza lázba az autózás, a jogosítványszerzés. Utóbbi már az elmúlt években is érezhető volt, így a Toyota nagy-britanniai képviselője, a Wales Rali szervezői, valamint a walesi műszaki oktatási program először 2018-ban írta ki azt a pályázatot, amelynek keretében a Wales Ralin induló, hivatalos Toyota ralicsapat autójának festését (pontosabban fóliázását) tervezhették meg középiskolások.
Hirdetés
A pályázat már a pályázat első két évében is hatalmas sikernek örvendhetett. A nyertes pályaművek mindkét alkalommal a walesi zászlón megjelenő vörös sárkány, Y Ddraig Goch motívumát dolgozták fel. A mitikus állatot a IX. században említik először a walesi krónikák, mint hőst, amely megmentette a nemzetet a betolakodó hódítóktól.
Hirdetés

Noha az idei évben a Wales Rali elmaradt, a pályázat hagyományát nem szakították meg a szervezők. A győztes ezúttal is az országot védelmező, rettenthetetlen erőt jelenítette meg munkáján, ám 2020-re aktualizálva.

A szász seregek helyett ma a Covid-19 fenyegeti Walest és persze az egész világot, az ország védelméről pedig szakemberek tízezrei gondoskodnak: egészségügyi dolgozók, rendőrök, építőmunkások, pedagógusok és kereskedők, akik saját egészségüket is kockáztatva biztosítják a társadalom zökkenőmentes működését. Őket ábrázolta egy-egy stilizált vonalrajzzal a 16 éves Alice Goodliffe nyertes pályamunkája, amely ezúttal nem versenyautón, hanem a Toyota legsportosabb utcai modelljén, a háromajtós GR Yaris városi sportmodellen kelt életre.
Hirdetés
„A védekezés jelképe és legfontosabb eszköze a maszk, ezért az autó is kék kórházi maszkot öltött, a visszapillantó tükrökre hurkolt pánttal. A névtelen hősök hátterében Wales másik nemzeti jelképe, a sárga nárcisz (Cenhinen Bedr) virágzik, a tetőlemezt pedig a reményt szimbolizáló szivárvány borítja” – árulta el a cardiffi gimnazista az autó ünnepélyes bemutatásakor. A Toyota és a pályázat többi kiírója is kitett magáért: külön meglepetésként Alice iskolája előtt rántották le a leplet a színpompás Yarisról, így a lány barátai és osztálytársai testközelből csodálhatták meg a nagy művet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?