Crossover a nyugatnak, nagyautó a keletnek – VW tervek 2015-re

A Volkswagen új crossovert mutat be és olcsó nagyautót fejleszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A már korábban bejelentett hétüléses crossover ötüléses változata mutatkozik be koncepcióként, a Volkswagen új nagyautót is tervez.


Mindjárt itt a karácsony, de nincs leállás az autóiparban. A fontosabb gyártók már mind a North American International Auto Showra (NAIAS), magyarán a Detroiti Autószalonra készülnek. A Volkswagen egy koncepciójáról már tudni pár részletet. A Reuters riportja szerint egy középkategóriás, ötüléses crossovert várhatunk, ami a CrossBlue néven emlegetett hétüléses kistestvéreként értelmezhető. A szalon január 12-én nyit, addig lehetséges, hogy több információval szolgálhatunk majd, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a mai Tiguannál eggyel nagyobb kocsi végleges változata 2017-re lesz szériaérett.
Hirdetés


A német Autobild szerint meg az 5-ös BMW és a Mercedes-Benz E-osztály ellenfelén dolgoznak a Volkswagennél. A Phaetonnál kisebb, a Passatnál nagyobb modell állítólag lépcsőhátúként és kombiként is készül majd. Hivatalos megerősítés híján csak spekuláció, hogy az Audi A6-os alapjaira építenék. Szóba jött a kínai, vagy az amerikai, hosszított tengelytávú Passattal való rokonsága is. Az árát 11,5 millió forint körülre tervezik, tehát a mai A6-éval egyenlő lenne. Nem hinnénk, hogy Európa az elsődleges célpont, ezt a feltételezést igazolja, hogy a gyártás helye is inkább Észak-Amerika, Mexikó, vagy Kína lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?