Crossoverként jöhet az új Lancer

Új formával térhet vissza a Mitsubishi Lancer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás japán típussal manapság már csak használtként találkozhatunk, európai forgalmazása ugyanis megszűnt. A jövőben viszont visszatérhet, egy teljesen más szegmensben találkozhatunk vele.


A legfrissebb hírek szerint a Mitsubishi Lancer a kompakt crossoverek táborát erősítheti a jövőben. "Mivel a szegmens továbbra is növekszik, különösen Kínában, ezért egy új modellel készülünk." - nyilatkozta Trevor Mann, a cég vezetője az Autoexpressnek. A Mitsubishi fő designere, Tsunehiro Kunimoto hozzátette: "Egy újfajta hatchbacket hozunk létre." Ez némi bizonytalanságra ad okot, hiszen egy hatchback nem feltétlenül crossover, a piaci trendek miatt viszont minden bizonnyal jobban megéri majd egy szabadidőautóval előrukkolni.
Hirdetés

Az újdonság minden bizonnyal a Renault-Nissan által fejlesztett CMF C/D platformra fog épülni, amely lehetővé teszi az összkerékhajtás és a hibrid technika alkalmazását is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.04. at 12:31
    Permalink

    A Mitsunál újabban az lehet a stratégia, hogy korábban emblematikus típusneveket porolnak le és utánabiggyesztik a “Cross” utótagot, mivel a név egy-egy SUV-n éled újra? Itt is a Lancer Cross név lenne a logikus. Biztos eladásnövelő tényezőként számolnak ezzel, teljesen jogosan.

Vélemény, hozzászólás?