Csábítóan retró különkiadást kapott a Toyota GT86

Fekete fényezés, bronz felnik - a GT86-hoz is nagyon passzol

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eredeti AE86 egyik különleges kiadása alapján készült el a jelenleg is kapható GT86 Black Limited egyedi szériája.

Lehet, hogy nem a legerősebb és nyomatékban is csak egy átlagautó teljesítményét hozza, de azt nem lehet elvenni a Toyota GT86-tól, hogy az egyik legjobb vezetési élményt kínálja még most is. Az egyszerűség sokszor többet jelent az erőnél és a hátsókerekes sportautó úgy igazi élmény, ahogy az MX-5, csak kicsit másként tudja. A gyártó büszkén tartja életben a modellt, és olyan különkiadásokkal lepi meg a belpiacos vásárlóit, melyekre mi innen csak csorgó nyállal vágyakozhatunk. Ilyen a legfrissebb Toyota 86 Black Limited különleges széria is, mely egyenesen az eredeti AE86 Sprintet Trueno GT Apex Black Limited 1986-os, egyben legutolsó különkiadásának modern kori átirata, és talán legszebb felidézése.
Hirdetés
Az új egyedi széria különleges Crystal Black Silica fényezést kap bronz dekor csíkkal az oldalán, ahogy az eredeti autó is. Szintén arra rímelnek a bronz fényezésű 17 colos könnyűfém felnik is, de az új modellen izgalmas, két csőben végződő kipufogórendszer, diffúzor és középre épített ködlámpa fokozza a látványt. Bár a technikához ennél a különkiadásnál sem nyúlnak, a 2,0 literes, 205 lóerős szívó boxermotor mellé azért nagyobb féktárcsákat kap és elöl 4, hátul kétdugattyús Brembo féknyergeket. Utasterét is teljesen feketébe borították, fűthető sportüléseit bőr és Alcantara huzatba húzták, valamint a műszerfalra is került a finom megmunkálású szövetből. Az utas elé a kesztyűtartó fölé került a különleges szériát jelző Black Limited logó. Csupán 86 darab készül belőle, ami még az eredeti AE86 Black Limited 400 példányához képest is nagyon kevés, minden darab Japánban kerül értékesítésre kézi és automata váltóval egyaránt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?