Csajozós verda mellé személyi asszisztens

Alexa beköltözött a Lamborghini Huracán Evóba, a hangvezérlésért felel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az otthonok után az autóban is segít minket az egyik legszexibb szolgáltatás, a hangvezérléses személyi asszisztens, amelynek segítségével az autó funkcióit szavakkal is irányíthatjuk.

Manapság a csapból is az önvezetés, az elektromos hajtásláncok és a zéró emisszió folyik. És akkor jön a Lamborghini és egy olyan kézenfekvő dolgot csinál, amit már évekkel ezelőtt megtehetett volna bárki. Integrálja az otthonok személyi asszisztensét az autójába, hogy hangvezérelni lehessen a kocsi funkcióit.
Hirdetés

A filmekben már feltűnt ez a megoldás jó néhány éve. Gondoljunk csak Luc Besson Taxi2 című filmjére, amiben a főhős, Daniel, egy hangvezérléses, golyóálló Peugeot-t vezet, persze K.I.T.T őt is megelőzte.

A Lamborghinibe épített Alexa a Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show-n (CES) mutatkozott be. Az asszisztens segítségével a klímát, a belső világítást és az ülésfűtét lehet kapcsolgatni. Emellett a sofőr vagy utasa vezérelheti a telefonhívásokat, a navigációt, a zenelejátszást, de akár az új hírekről is tájékozódhatnak. Ha ez még nem volna elég, akkor az Alexa kompatibilis egyéb eszközöket is lehet irányítani, mint a garázsajtót, az otthoni fűtést vagy világítást.
Számos gyártó, köztük a Volkswagen, a Toyota és a Ford is felfedte már korábban azon szándékát, hogy az Alexát integrálja az autóiba, de a Lamborghini az, aki ezt először megtette.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?