Csak 20 km/h a végsebessége, mégis nagyon kéne ez a Bugatti!

Életnagyságú, működőképes LEGO Bugatti. Ezt egyszerűen látnod kell!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kicsiben már hónapok óta megvásárolható a Bugatti Chiron LEGO Technik változata. A dán játékgyárnál gondoltak egy merészet és megépítették az életnagyságú változatot is.


Ez nem vicc, ahogy a képek és a legalul látható videó is tanúskodik róla! Egymillió darab Lego építőkockából, 13 ezer munkaóra alatt rakták össze az életnagyságú sportautót, amely persze nem képes olyan tempóra, amilyet a valódi autók tudnak.
Hirdetés

Ennek ellenére mégis lenyűgöző, hogy képes a mozgásra, hiszen a guruláshoz is a Lego termékeiből építették a motort. Összesen 2304 darab Lego Power Function elektromos motorból és 4032 fogaskerékből áll össze a szerkezet, amely végül 5,3 lóerőt termel 52 Nm mellett. Ezzel a teljesítménnyel 20 km/h tempóra képes felgyorsítani a másfél tonnás Chiron replikát. Persze nem is lenne jó dolog sokkal gyorsabban repeszteni vele, hiszen a Porsche már megmutatta, hogyan is néz ki egy Lego Technic autó töréstesztje.

Összesen 339 különféle Lego elemet használtak az autó megépítéséhet, amelyet végül Andy Wallace, a Le Mans-i 24 órás verseny korábbi győztese vezethetett. A helyszínválasztás is jó humorérzékre vall, hiszen ugyanott gurult végig a Lego Chiron, ahol az eredetivel rekordot döntöttek az álló helyzetből 400 kilométer/óra, majd megállás idejével és ahol Wallace egykor 390 km/h tempót ért el a McLaren F1 sportautóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?