Csak a buszsávokat újítják fel a Váci úton?

A metrópótlás megszűnése után megújul a Váci út, legalábbis egy része

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy elhanyagolt földút minőségével vetekszik jelenleg a Váci út azon szakasza, ahol a 3-as metrót pótló buszok jártak. A felújítás nyár végén kezdődik, de gyanús, hogy az nem lesz teljeskörű.

Vaskos keresztbordák, hatalmas kátyúk és helyenként jelentősen megsüllyedt aszfalt jellemzi a Váci út burkolatát, amelyen haladva szinte hallani vélhetjük az autók futóművének „felsírását”. A Világgazdaság értesülései szerint azonban hamarosan elkezdődik a felújítás.
Hirdetés
A múlt héten átadták a felújított hármas metró északi szakaszát, így az autósok újra három sávot használhatnak, hiszen a pótlóbuszokra már nincs szükség. Azonban a Váci út állapota már a metrópótlás előtt is botrányos volt, ezért természetesen nem meglepő, hogy a csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló csuklós buszok sem javítottak a helyzeten. A buszsávokat tehát már megszüntették, az ideiglenes peronok elbontása pedig ezen a héten megtörténik. Az offroad versenyekre is alkalmas Váci út felújítása pedig augusztusban kezdődhet el. De van itt egy kis bibi! A BKK tájékoztatása szerint ugyanis csak a buszsávokat teszik rendbe, amelyhez nettó 257 millió forintot biztosít a főváros. Viszont az, hogy ez az összeg elegendő-e a több, mint 10 kilométer hosszú szakasz teljes újraaszfaltozásához, az erősen kérdéses. Ezért lehet, hogy a felújítás címszó alatt ismét csak toldozás-foltozás várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?