Csak a gázolaj drágul péntektől

Drágul a gázolaj, stagnál a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A benzin ára nem változik, de a gázolaj péntektől drágul a hazai töltőállomásokon.

Péntektől újabb 5 forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon, a benzin ára azonban nem változik. A hét eleji munkaszüneti napokra való tekintettel ezúttal péntektől lesz áremelkedés - erősítették meg piaci források a holtankoljak.hu értesülését. A benzin és a gázolaj országos átlagos ára így csaknem azonos lesz: 376 forint marad a benzin, és 377 forint lesz a gázolaj - talán már felesleges is megjegyeznünk, hogy ez újabb árrekord. A benzin ára idén összesen 14, a gázolajé pedig 26 forinttal nőtt a pénteki árakat figyelembe véve. A múlt héten 5-5 forinttal emelkedett mindkét üzemanyagfajta ára.
A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között továbbra is mintegy 30 forint az árkülönbség, legdrágábban 390 forintért tankolhatunk benzint, a legmagasabb gázolajár jelenleg ugyanennyi, de péntektől már 395 forint lesz. Tavaly ilyenkor még "csak" 330 forint volt a benzin, és 303 forint a gázolaj átlagára.
Bioetanolt (E85) átlagosan 277 forintos literenkénti áron tankolhatunk, az LPG átlagos ára pedig 216 forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?