Csak a Parlament előtt állt meg egy kicsit

Webber London utcáin tesztelte a Red Bullt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt nappal balesete után különleges körülmények között ülhetett újra Formula–1-es autóba Mark Webber, London utcáin hajtott végig, majd a Parlament előtt kereket cserélt és elhajtott.

Péntek hajnalban általános meglepetést okozott London utcáin, amikor egyszer csak megjelent Mark Webber a Red Bull Racing Formula–1-es autójával.
Az ausztrál versenyző egyenesen a Parlament elé hajtott, ahol csapata már várta, és a reggeli dugóban elfáradt abroncsait egy gyors pit stoppal kicserélte.
Webber ezután továbbhajtott még egy kis városnézésre.
„Valószínűleg csak egyszer adatik az ember életében meg ilyen lehetőség, hogy egy Formula–1-es autó volánja mögül láthassa London városát” – mondta Webber.

„Az idén nagyon sok szabályváltozás történt, ezért a kerékcserék minden egyes próbája javíthat a formánkon, és teljesen mindegy, hogy hol gyakorlunk.”
Ezt támasztotta alá Jonathan Wheatley, a Red Bull menedzsere is.
„A kerékcserét nagyon sokat gyakoroljuk a világ minden pontján és minden körülmények között, de ez a mostani egy nagyon különleges lehetőség volt, amit aligha tudunk megismételni.”
„Alig egy hetünk van az Angol Nagydíj előtt, és mi lehetett volna a legjobb nyomás alatti felkészülés, mint egy kerékcsere a Parlament előtt.”
A Formula–1-ben tilos a szezon közbeni teszt, de a csapatoknak lehetőségük van arra, hogy promóciós film forgatása esetén korlátozott kilométert futtassák autóikat.
Érdekes módon a legtöbb csapatnak egy-egy technikai újítás bevezetését követően jut eszébe promóciós filmet forgatni, ami miatt már többször érte őket kritika, legutóbb például a Ferrarit.
A Red Bull azonban ezt a feladatot is jól oldotta meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?