Csak a rali, esetleg Le Mans érdekli

Räikkönen nem akar visszatérni a Formula–1-be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár sejthető volt, de Kimi Räikkönen most először beszélt arról, hogy valószínűleg soha nem tér vissza a Formula–1-be.

Már ahogy tavaly elhagyta a Formula–1-et Kimi Räikkönen, abból sejteni lehetett, hogy nem fogja visszahúzni a szíve.
A rali világbajnokságon többször is megkérdezték tőle, hogy tervezi-e a visszatérését. Hírbe hozták a Red Bull, majd a Renault-csapattal, de a finn minden alkalommal kitérő választ adott.
Most azonban először beszélt arról, hogy lehet, soha nem tér vissza az F1-es pályákra.
„Soha sem tudhatod, de valószínűleg nem fogok visszatérni a Formula–1-be” – mondta a 2007-es világbajnok.
„Sok éven keresztül csináltam, nagyszerű pillanatokat életem át. Megnyertem egy világbajnoki címet, amit mindig is akartam, de az idők változnak. Most ralizom, és rengeteg más dolog is van az életben a Formula–1-en túl.”

Bár a Formula–1-es versenyzők nagy része nem tartja sokra a Le Mans-i 24 órást, ahol - ahogy mondani szokás - 80%-os tempót kell autózni rettenetesen sokáig, Räikkönen azonban nem zárkózik el előle. Sőt!
„Szeretném kipróbálni (Le Mans-t), de meg kell találni hozzá a megfelelő csapatot. Ha nyerni akarsz, akkor csak két alakulat jöhet szóba: a Peugeot vagy az Audi. Remélem, hogy kapok egy lehetőséget.”
Räikkönen jelenleg a Citroën Junior csapatában versenyez a rali világbajnokságon, és a francia márka nagyon szeretné meghosszabbítani a szerződését 2011-re is. Mivel pedig a Citroën Racing és a Peugeot Sport gyakorlatilag házon belülinek tekinthető, könnyen megnyílhat az út Kimi előtt a Peugeot Le Mans-i csapatába, ahol többek között az éppen hetedik rali világbajnoki címének megnyerésére készülő Sébastien Loebnek is szívesen szorítanak helyet.

Még az sincs kizárva, hogy Räikkönen és Loeb egy autóval versenyezhet Le Mans-ban.
Sőt, mivel Stéphane Sarrazin egyaránt képviseli a Peugeot-t Le Mans-ban és a francia ralibajnokságban, akár egy teljes egészében raliversenyzőkből álló autót is indíthat jövőre a Peugeot Le Mans-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?