Csak egy hét múlva, de ismét apadnak az üzemanyagárak

Az év utolsó hete is üzemanyagár-csökkenést hoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jézuska már nem hoz a mostaniaknál kedvezőbb üzemanyagárakat, de jövő hétfőn ismét mérséklődik a benzin és a gázolaj ára is.

Egy hét múlva, azaz december 29-én hétfőn újabb 2-2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL - értesült piaci forrásokból az MTI.Az előző heti piaci adatok alapján egyáltalán nem meglepő, talán még soványnak is nevezhető csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 333 forintra, a gázolajé 355 forintra mérséklődik. Az elmúlt hetekben ennél jóval komolyabb mínuszokat tapasztalhattunk a töltőállomásokon.
A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi közel három hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 330 forint körül, legutóbb 2010 novemberében kellett 335 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 360 forint körüli, utoljára 2011 júniusában került 360 forintba. A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor 6-6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, de előző hét szerdán is mérsékelte az árakat, akkor 9, illetve 13 forinttal.
Hirdetés
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Most az egykori csúcsszinteknél több mint 25%-kal olcsóbban tankolhatunk. Mérsékelheti örömünket, hogy közben a nyersolaj ára az egykori csúcs felére esett, itthon tehát nem élvezünk ekkora hasznot. Ráadásul a kutankénti árak is jelentős, akár literenkénti 20-30 forintos eltéréseket mutathatnak. Tankoláskor tehát elsősorban annak helyére ajánlott figyelni, idén ugyanis már csak minimális, az említett 2-2 forintos általános árcsökkentés várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?