Csak elektromos autókat fognak eladni Kaliforniában

Meghúzták a határt, nem lesz több belsőégésű motorral szerelt új autó Kaliforniában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kalifornia kormányzója bátor és határozott kijelentést tett: megtiltják az új belsőégésű motorral szerelt autók értékesítését az államban. Persze nem máról holnapra.

Kalifornia kormányzója a sajtó előtt tett olyan bejelentést, amire talán senki nem számított. A állam vezetése szerint a belsőégésű motorral szerelt autók felelnek Kalifornia légszennyezésének feléért, a szmog 80%-áért és a levegő mérgezőanyag tartalmának 95%-áért. Ezért a vezetés úgy határozott, hogy 2035-től csak és kizárólag nulla helyi emissziójú, vagyis tisztán elektromos autó kerülhet újonnan forgalomba, belsőégésű motorral szerelt személyautó nem, jelentette ki Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom. A bejelentés során nem esett szó a környezetére kevésbé káros modellekről, mint a hibrid és plug-in hibrid személyautók. Hozzátette azt is, hogy a teherszállítással kapcsolatban is hasonló terveik vannak, előre láthatóan 2045-ig kerülhet forgalomba új dízelmotoros teherautó, utána már csak és kizárólag elektromos teherautókat helyezhetnek forgalomba újonnan Kaliforniában. Gavin Newsom szerint az elektromos autók egyre hatékonyabbak, olcsóbbak és "jobbak" a belsőégésű motorral szerelt modelleknél. Azt is hozzátette, hogy a gyártók fejlesztései arra törekszenek, hogy az akkumulátor-technológia egyre szélesebb körben, kedvezőbb áron legyen elérhető, ami 2035-re az elektromos autók árait a belsőégésű motorral szerelt modellek árszintjére csökkentheti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?