Csak óvatosan a festékes vödörrel!

Elrettentő: ezért nem jó ötlet festéket szállítani az utastérben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Emberünk csak egy kis festéket akart elvinni a Maseartijával, aztán nem kifutott elé egy kutya? A kár jó 20 milliós a festékbomba után.


Az előző generációs Maserati Quattroporte tulajdonosa nem gondolt semmi rosszra, de nem is volt kellőképpen előrelátó. Nem tudjuk mihez kellett neki a festék, azt sem, hogy honnan hová vitte és miért éppen a melós autónak kicsit sem illő Maseratival. Csak annyi biztos, hogy nem az utastérbe kellett volna elhelyezni. A lenullázott autóról a kárt felmérő ausztrál biztosító képviselője tudott némi felvilágosítást adni. A magyarázat egyszerű; sofőr elé kifutó kutya miatt fékezett egy nagyot és ez lett belőle. A fehér festék hamar megszáradt, a nem az utastérbe illő szín alatt erős marásnyomokra is lehet számítani, így gyakorlatilag minden burkolati elem cserés amire ráfröccsent.
Hirdetés


A kár 90 ezer dollár, ami 20-25 millió forint, attól függően, hogy Ausztrália vagy az USA pénzneméről van szó. Igazából mindegy is. A nagyságrend horrorisztikus, a pusztítás látványos, a gazdasági totálkár meg garantált, mivel egy ilyen használt Maser ára úgy 10-15 millió. Tanuljunk az esetből és ne tegyünk semmi nem odaillőt az utastérbe. A mai kor fém egészségügyi ládája meg a notebook táska. Azt is inkább tegyük a csomagtartóba, a rögzítetlenül elrepülő tárgyak egy balesetben súlyosbító tényezők lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 16:03
    Permalink

    Hát mivel jobb kormányos így evidens hogy nem az USA pénzneméről van szó hanem Ausztrália … de ha ez nem esik le akkor legalább jól látszik a képen hogy világos nappal fotózták és ugye Ausztráliában süt a nap így biztosan ott készült a kép … 😀

Vélemény, hozzászólás?