Csak villanyautót mutatna be 2021-től az Infiniti

A Nissan prémium márkája villanyautós márkává válna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Inifiniti épp most mutatott be egy forradalmi változó kompressziójú benzinmotort, erre kijelentik, hogy három év múlva érkezik az első villanyautó, és utána csak azt mutatnak be.


Tanulmányautót és kész modellt is hozott Detroitba az Infiniti, ami közös, az az új benzinmotor. A BMW X3 méretű SUV-ban és a Q Inspiration nevű tanulmányautóban is az új fejlesztésű, változó kompressziójú motor dolgozik, annak ellenére, hogy a tanulmányautót előzetesen villanyhajtásúnak harangozták be egy interjúban. A Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa az Autocarnak adott friss interjújában ismét a villanyautókról beszélt, és elárulta, hogy 2021-ben érkezik majd az első, teljesen elektromos hajtású autójuk, és onnantól kezdve csak villanyautót fognak bemutatni. Céljuk, hogy a 2025-ös eladási adataiknak minimum felét elektromos, vagy hibrid autók adják.
Hirdetés

Az Infiniti egyik formatervezője, Karim Habib elárulta, hogy bár a Q Inspiration benzinmotort kapott, valójában könnyen átalakítható elektromos hajtásúvá, emellett megjegyezte, hogy az lenne a legszebb világ számára, ha villanyautót tervezhetne az Infinitinek. A beltér kialakítása ugyanis egy elektromos autónál hatalmas szabad teret ad, hiszen tulajdonképpen sík padlóra tervezhetnek, nincs a hajtásból adódó megkötés. Az Infiniti első elektromos autója már javában készül, a vezér, Roland Kruger egyik interjújában elárulta, hogy már vezette is a félkész autót, és az állítása szerint "nagyon jó" volt. Nem új keletű az Infiniti terve, 2012-ben már mutattak egy tanulmányautót, ami állítólag tisztán elektromos üzemű volt, 134 lóerős villanymotorral és 24 kWh-ás akkumulátorcsomaggal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?