Csaknem 1000 kilométeres hatótávot ad a konnektoros Ford Mondeo

Gyógyír a hatótáv-problémákra - a Ford szerint ez a Fusion Energi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg Európában hibridként csakis konnektoros töltési lehetőség nélkül kapható a Ford Mondeo, a szinte azonos Fusion plug-in változatban is elérhető Amerikában.


Ősszel némi módosítással, optimalizált fogyasztással és növelt hatótávval lép 2017-es modellévébe a Ford Fusion Energi, ami lényegében a nálunk is kínált és nemrégiben tesztelt Mondeo Hybrid - csakis az Egyesült Államokban kínált - konnektorból tölthető megfelelője.

A Ford a hatótáv-problémák gyógyírjaként aposztrofálja a modellt, ami az USA piacán kapható legnagyobb hatótávú plug-in hybrid lesz.


Az új modellévű Fusion Energi elődjénél csaknem 100 kilométerrel tud többet menni egy tankolással, illetve töltéssel. Egészen konkrétan akár 980 kilométert is autózhatunk vele az utolsó csepp benzin elégetése és a 7,6 kWh-s lítium-ion akkumulátor lemerítése esetén. Ehhez állítólag leginkább a regeneratív töltést és plug-in hybrid vezérlőelektronikáját optimalizálták. Belső égésű motorja a Mondeo Hybridből ismert 2,0 literes Atkinson ciklusú, villanymotorja pedig 120 lóerős.

A kombinált teljesítmény 187 lóerő, az elektromos hatótáv pedig 34 kilométer, amivel hazánkban is kaphatna zöld rendszámot és ingyenes parkolást.

Hirdetés
A Ford azt is hangsúlyozza, hogy az új Energi a Tesla Model 3 alapváltozatához mérten háromszoros hatótávot ad. Igen ám, de utóbbi tisztán elektromos autó, ez pedig csak egy konnektoros hibrid, az említett modellhez mérten tized akkora (helyi) emissziómentes hatótávval, a Focus Electric pedig szintén csak fele annyit tud, mint a Tesla Model 3. Akárhogy is legyen, ha létezne, és hazánkban kapható lenne konnektoros hibrid Mondeo, érdekes ajánlat lenne. Lehet, hogy sokan áthajózással is annak fogják tartani a Fusion Energit, ám úgy már nem lesz olcsó az amúgy 31 ezer dollártól (~9 millió Ft) kínált szedán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:51
    Permalink

    Ennek az az oka, hogy a jelenlegi Mondeo több évet megkésve érkezett el Európába. Természetes, hogy az ottani Fusion jóval előrébb tart, a Mondeo minden területen csak nagy fáziskéséssel követi. A nagy vizen túl Lincoln van, nálunk meg szégyenszemre Vignale…

Vélemény, hozzászólás?