Csálé ajtókkal mutatkozott az új Qoros

A Koenigseggel közösen mutatták be Sanghajban az új Qoros tanulmányt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különös tanulmányautót mutatott be a kínai Qoros a Sanghaji Autószalonon, ráadásul az egyik legkomolyabb sportautót gyártó céggel, a Koenigseggel együtt.


Izgalmasan indult a kínai és izraeli kézben lévő Qoros forgalmazása Európában. Szlovákiában még kereskedést is nyitottak, pontosabban egy meglévő kereskedésben kaptak egy sarkot, de már ez is kézzel fogható hely volt az autó megrendelésére. A gyártó végül kivonult Európából a szerény érdeklődés miatt, azóta viszont SUV-t, ráadásul egy érdekes vezérműtengely nélküli motort is bemutattak. Fejlesztéseik nem álltak le, most egy új tanulmányautóval rukkoltak elő, ráadásul a Koenigseggel közösen.
Hirdetés

A K-EV névre keresztelt különös jármű nevéből adódóan is elektromos, hajtásáról állítólag négy elektromotor gondoskodik összesen 870 lóerős teljesítménnyel. Gyorsulása a gyártó szerint „kevesebb, mint 2,7 másodperc” 100 km/h-ra, végsebessége 260 km/h, emellett pedig közel 500 kilométeres hatótávval rendelkezik. Ez persze csak egy tanulmányautó, ami 5 méter hosszú, és olyan ajtajai vannak, amikkel lényegében használhatatlan. Bal oldalt a sofőré sirályszárny mintájára fölfelé, a hátsó pedig csúsztatva nyílik. A jobb oldalon az első hagyományos, a hátsó viszont szintén csúszik, de nagyobb, mint a túloldalon. Elég nagy a kavalkád, de dizájn szempontjából vannak megoldások. Hogy a Koenigsegg melyik részét tervezte, arra nem tértek ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?