Csalódást kelt az új Subaru BRZ

Végleges formában a Subaru BRZ

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyanakkora teljesítmény, ugyanolyan forma és csupán pár apróbb különbség: a Subaru BRZ szinte ikertestvére a szintén most bemutatott Toyota GT 86-nak.

Tartottunk ettől, de azért titkon reménykedtünk abban is, hogy nem így lesz: a Subaru kiadta első hivatalos fotóit új sportkocsijának szériaváltozatáról, így kiderült, hogy sajnos nincs semmilyen lényegi különbség a BRZ és a pár napja bemutatott Toyota GT 86 között.
Duzzogva, de odáig rendben a dolog, hogy a műszaki alapok azonosak, még az is elfogadható, hogy a BRZ is ugyanúgy 200 lóerővel és 205 Nm-es csúcsnyomatékkal kerül piacra, s alapváltozata szintén 17 colos felnit visel, s kizárólag a karosszériája más a két autónak, de az eltérések itt is annyira minimálisak, hogy a jelvények felcserélésével bárkit össze lehet zavarni.
Hirdetés

Kicsit más az első lökhárító, a Toyota méhsejtszerkezetű rácsa helyett a Subaru vaskos fekete keresztrudat és sima négyszögletű rácsozatot kapott, ennek megfelelően a ködlámpák megjelenése is eltérő, és a BRZ hátsó lámpája eltérő színezésű, mint a GT 86-on.
Minden másban megegyezik a két modell, bár arra számíthatunk, hogy az STI idővel kezébe veszi a BRZ-t, ugyanakkor feltételezhető, hogy erre a lépésre a TRD-nek is lesz egy-két szava...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?