Csehül áll a Bugatti, horvát kézbe kerülhet

A horvát Rimac veheti meg a Bugattit

A koronavírus is hatalmas átrendeződéseket hozhat az autómárkák tulajdonosi körében. Most úgy hírlik, a horvát Rimac veheti meg a Volkswagentől a Bugattit.

Azt már eddig is tudtuk, hogy csehül áll a Bugatti, most viszont arról szólnak a pletykák, hogy horvát kézbe kerül. Ugyanis a The Wall Street Journal értesülése szerint tárgyalások kezdődtek a Bugatti eladásáról, méghozzá a horvát Rimal Automobilivel egyeztet a Volkswagen-konszern. A forrás szerint a tárgyalások még a korai szakaszban vannak, egyáltalán nem biztos, hogy megállapodás lesz a vége. Ugyanakkor a Volkswagen AG szemlátomást meg akar szabadulni a brandtől - tette hozzá.
Hirdetés
A Rimac Automobili tulajdonosa, Mate Rimac 2009-ben "garázscégként" alapította meg a vállalkozását. A cég honlapja szerint jelenleg 316 alkalmazottat foglalkoztat. Érdekesség, hogy a szintén a VW-konszernhez tartozó Porsche még 2018-ban 10 százalékos részesedést vásárolt a horvát cégben, amit később 15,5 százalékra növelt. Egy évvel később, 2019-ben a Hyundai és a Kia 90 millió dollárt invesztált a horvátországi villany-sportkocsikat fejlesztő cégbe közös kutatás-fejlesztés finanszírozására. Jelenleg a Hyundai 11 százalékos, a Kia pedig 2,7 százalékos hányaddal rendelkezik a vállalatban, amelynek legnagyobb tulajdonosa 47,7 százalékos részesedéssel maga az alapító, Mate Rimac. Hogy miként alakul majd a fúzió, egyelőre nem tudni.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?